21.01.2011 23:10
-
1092
    
  3 | 3  
 © Михайло Трайста

Глуха жабка

Одного ранку, коли в повітрі запахло весною, після довгої зимівлі на дні широкого болота на берег виповзли жабки, щоб нагріти свої сіро-зелені спини. 

– Ой, як чудово сонечко сяє! – радісно крикнула молоденька жабка. 

– Мою душу переповнює радість, – підтримала її друга. 

– Чуєте, як дзюрчать струмочки? – запитала ще інша. 

– Ходімо гуляти округ болота, – запропонувала котрась. 

– Ходімо, ходімо! – закумкала громада. 

І так «ква-ква», «кум-кум», «кру-кру», галаслива громада вирушила гуляти, а разом з ними й старенька жабка-бабка, яка вже п’ять зим перезимувала, і хоч недочувала і недобачала, але гуляти все таки їй захотілось. І так «квак-квок», «стриб-скок» пострибала за громадою. 

Але враз... 

– Щ-щ-що ц-ц-це! – заверещала старенька, опинившись в глибокій ямі зі стрімкими стінами. 

Щоправда, жабки які стрибали попереду гукнули: «Обережно, – яма!», та де глухій почути? 

«Тут мені доведеться погибати», – подумала жабка, дивлячись вгору на сіро-зелені голови, які облягли яму, не всилі допомогти бабуні. 

– Не вибратись бідолсі звідти, – зітхнула одна жабка. 

– Яма занадто глибока, – погодилась друга. 

– Бідна бабуся, – додала інша. 

Але враз жабка-бабка почала стрибати, намагаючись вчепитися лапками за край ями, але... 

– Не зможе! 

– Та де їй? 

– Ні, не говоріть! 

– Даремно! – розкричались жабки. 

Старенька перестала стрибати, передихнула, а потім, зібрвши свої останні сили, – стриб! І опинилась на краю ями. 

Вся жаб’яча громада вирячила на неї очі. 

– Ой-йо-йой! – забідкалась глуха жабка-бабка. – Якби були ви всі не кричали на мене: «Стрибай-стрибай, ти зможеш!», мала загинути в ямі, дякую вам всім! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.05.2012 17:57  Каранда Галина 

ух-ти. мудра казка!

 21.03.2011 19:32  Людмила Шамрай => © 

Цікаво, є над чим подумати :)