05.11.2016 21:50
18+
203
    
  6 | 6  
 © Невідомий

Останні краплини

Тиша. Теплий літній вітер ласкаво колихає берези за вікном, за одним із сотень таких вікон. Для кожного з них, там, за вікном, залишилось щось особливе, близьке, дороге. 

Але тепер його немає і ніколи не буде.  



Не чути автомобілів, співу пташок, розмов - є лише вони, вони і тиша. Інколи цю тишу зривають звуки, на які з часом перестаєш реагувати - тихий плач, урчання старої медичної апаратури, поодинокі кроки за дверима.  

 

Але з часом і ці звуки згасають. Відтепер і назавжди є лише вони, тиша і білі стіни дитячої онкології. 



— Міс, можна я не помру? — хлопчик, без волосся на голові, з живими блакитними очима. Ще мить тому лежав в ліжки, а тепер дивився на неї.  


Літня, за шістдесят, санітарка здригається всім тілом. Звикнути до такого не можна. Не вміє людина до такого звикати... 



— Ну що ти таке говориш, мій хороший. Звісно ти не помреш... — в очах тихо проступають гарячі каплі, що рясно течуть по щоках жінки, як би вона не намагалась їх стримати, як би не намагалась подавити в собі біль. 



— Міс, розумієте, в моєї мами скоро день народження. Я зробив їй подарунок... Сам зробив. Як я подарую його, якщо помру? 

 

Йому не потрібно майже нічого. Його вже ніщо не врятує. Він хоче тільки дожити до дня народження мами, вручити їй подарунок, найцінніший у його і її житті. Подарунок з дешевого картону і кольорового паперу. Через біль, що пронзала тіло, він вставав, брав тремтячими ручками ножниці і віддавав останні краплини свого життя для неї... 



Ці краплини. Вони глибші за будь які океани. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.01.2017 21:20  Анастасія Гринишина => © 

Я прочитала цей твір і із мої очей пішли сльози.

 14.12.2016 02:20  роман-мтт => © 

:(

 07.11.2016 09:53  Тетяна Белімова => © 

У житті не може бути найлютішого горя, ніж те, що Ви його описали...

 07.11.2016 08:57  Олена Вишневська => © 

наче вже десь читала...
така правда в тих стінах! Болюче...