15.08.2017 13:23
для всіх
645
    
  3 | 3  
 © Іда Морлен

Культ тіла

Якщо ви не живете у якомусь Богом забутому селі, то напевне помітили сучасну міську тенденцію, спрямовану на популяризацію культу тіла. Так, тіла. Достатньо лише звернути увагу на величезний масив рекламного простору, який пропонує нам відвідувати тренажерні зали, заняття фітнесу–йоги–танців, надавати перевагу здоровій їжі, позбуватися шкідливих звичок і т.д. Звісно, з одного боку це хороше спрямування, але, на жаль, супроводжуване занепадом освіченості. Сьогодні люди створюють собі вибір: тренувати мозок чи тіло… та чомусь унеможливлюють спробу це все поєднати.

Як на мене, гармонію людського існування можна досягти лише в триєдності: дбати про тіло, розширювати межі своєї освіченості та віднайти в собі віру. Лише ця триєдність забезпечує цілісність людини, визначає її унікальність та неповторність.

Проте часто маємо, що маємо:

– струнких, які, вкладаючи час і гроші в тіло, плекають надію, що одного разу їх гідно оцінять і з радістю дбатимуть про їх існування;

– розумних, які вважають, що істинні інтелектуали не повинні відволікатися на красу – це прерогатива тих, хто компенсує розум тілом;

– віруючих, які переконані у власній побожності і не помічають власного лицемірства, осуджуючи і обговорюючи інших.

Можливо, дорогий читач подумає, що я надто стереотипізую, але, на жаль, усе це з власного досвіду і коли б це були поодинокі випадки…

Я завжди із захватом дивлюсь на людей, яким вдається поєднати хоча б 2/3 триєдності гармонії. Такі люди заслуговують щирих оплесків.


Поки що у моїй гармонійності не всі частини рівнозначні, проте я знаю до чого прагнути. І маю неперевершену впертість (що частіше буває недоліком) досягати визначених цілей.

Задумаймось: Одне життя. Одна можливість пройти його гідно. Тому, нехай і маленькими кроками, але йдіть назустріч своїй гармонії.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 25.01.2018 12:06  Каранда Галина => © 

{#} З днем народження!)