02.01.2020 12:21
для всіх
280
    
  5 | 5  
 © Надія Крайнюк

Дорослий Новий рік

Дорослий Новий рік

"Дорослий Новий рiк" – це коли знаєш, що Дід Мороз не справжній, але сподіваєшся, що Снігурочка ще прийде.

***

Прочитала і згадала таке. Дівчинка-шестикласниця прийшла до своєї мами вся в сльозах.

– Чому плачеш? – питає її мама.

– З мене дівчата сміються. Кажуть: – Ти що, досі віриш у Діда Мороза і Снігурочку? Ніякого Діда Мороза і Снігурочки немає! Дурочка! Вони тебе обманюють, а ти їм віриш. Мамо, скажи мені чесно, є Дід Мороз і Снігурочка, чи їх немає? – а сама плаче гіркими слізьми.

– Ну звісно є, – каже мама. Заспокойся. Це вони так кажуть, бо злі, і до них Дід Мороз не приходить. А до тебе він приходить щороку. Тільки йому жалко тебе будити, бо коли він заходить з подарунками до нас, ти вже спиш.

Мамі дуже хотілося зберегти казку для своєї дитини.

І вже дівчинка виросла, вже знає про те, що Дід Мороз не справжній, але казку про Діда Мороза і Снігурочку продовжує для своєї маленької донечки. Дивно… Казка продовжує жити.


30. 12. 2019 рік

Картинка з інтернету



Смт Шевченкове, 30. 12. 2019 рік

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.01.2020 09:08  Тетяна Белімова => © 

Казки потребують усі - і дорослі, й малі ❄️ Добре, коли казкова традиція триває ❄️❄️❄️

 03.01.2020 01:40  Борис Костинський => © 

Яка світла новелка! А от я з раннього дитинства знав, що Діда Мороза немає, а подарунки коштують грошей. Також я чітко знав, скільки коштує м`ясо та десяток яєць на базарі. Батьки та бабуся постійно обговорювали при мені геть усе, що було навкруги і я ріс абсолютним реалістом. Чи любив читати казки? Читав, але навіть і тоді більше звертав увагу на професійну майстерність письменника, ніж на КАЗКОВІСТЬ того, про що він писав. А от фантастику я не просто читав - КОВТАВ. Досі пам`ятаю, як втрачав почуття часу, занурившись у "Гіперболоїд інженера Гаріна" Олексія Толстого та у томи Герберта Уеллса. Це було десь у 4-му класі. А от до Рея Бредбері я долучився вже у 14. Але уелсівський "Острів професора Моро" й досі є моєю улюбленою фантастичною книгою. Зараз ідея змішування тварин і людей вже доволі близька до втілення - модифікація геному є майже вирішеною справою.

 02.01.2020 22:09  Панін Олександр Мико... => © 

Звісно,
вони є
і вірять
один в одного.
З Новим Роком!