03.07.2011 09:11
-
435
    
  2 | 2  
 © Сергиенко Алексей

Каспер - найбiльш сприятливий доброзичливий привид

Ти не бачиш її так, як хочеш, тому що вона "не працює" "на тебе". Ти ніколи не зловиш потрібного - шуканого - бажаного ракурсу - тобі не під силу, будь ти самим кращим і швидким, як колібрі - папараці або "вуайе" з біноклем - кращою оптикою в світі, який мешкає на даху. І в її світі ти тільки Каспер - найбільш сприятливий доброзичливий привид - якого вона не чує і не бачить - тоді як ти ходиш по її стопах. Слід у слід. Не бунтуючи земної кори, не збиваючи з курсу навігаційні прилади. Не відбиваючись у дзеркалах, і не зачіпаючи навіть моргання пелюстки свічки-але ти поруч. Найбільш сприятливий в світі.. привид. І коли розпочнеться мигдальне дерево, і звільниться дух Кентервильского привида-буде кому погриміти ланцюгами на вашому «віртуальному весіллі», до якого ти зібрав всі свої гроші, голодуючи всі минулі дев`ять життів.Тiлько тоді буде самовіддача від твого процесу спостереження-від виставленої тобою на неї "наружки", коли ти не вкрадеш "це", а побажаєш (всіма своїми стовбуровими клітинками) щоб вона сама тобі віддала себе-в потрібному місці і в потрібний час, і буде рухатися, як ти захочеш, соромливо, боячись, загорілими від не то сонячного променя, не то від дівочого сорому, залившимся пунцом, своїми "персиками", зашореними в стрінгах, з таким незначною кількістю текстилю, як би одягненими, всього "для проформи", не забуваючи вертіти попою в такт - на рахунок "раз-два". Але врахуй - тільки якщо захоче сама-довгі хвилини проведеного тобою очікування - найчастіше саме проведені даремно - заради того, що сором’язливо ховається за фіранкою, або що - то прикрите рукою і вологою долонею - а все безсоромне, печеня, що кличе, стогнучий у своєму очікуванні тебе, і вихідне соками секрету - десь ховається за одягом, і засувною вчасно шторою.  

І ти, побожний, з двома вищими, у якого два нижніх "кульки" відключають мозок - коли ти дивишся на неї - з жадібним поглядом, як з закиненим сачком - з твоїм інстинктом мисливця (і простроченим членським квитком (чесно сказати-за несплату членських внесків) - перетворився - весь у увагу - концентрувався в одну точку - де має пройти вона, сфокусований - відключився - в одну точку - сконцентрувався - перетворився на погляд - погляд - зіниця - в кришталик який смикається під час її руху.  

І ти вампиришь на цьому матеріалі (поки не відібрали чорнозем та просочений муксусом повітря), і це "не твоє поле", і ти тут не гравець. Але тебе захоплює сам процес, і навіть не заради самого результату - у тебе наростає збудження, як повітряна куля, яка надувається, накачана воднем і гелієм - ти заряджений як батарея, яка показує всі чотири або п`ять розподілів і тобі цього достатньо-але тільки б не виплила чоловіча фігура поруч - ти готовий загальмувати це мить - зробити стоп-кадр, поки ти хвилюєшся перед тим, що ти хочеш побачити, і це зорове злодійство тебе цілком влаштовує - твій несанкціонований доступ без оформленого третього допуску секретності - щоб посмотеть голий топ і голий низ - без узгодження по інстанціях - без розрізання весільного торта - без знайомства і благословення батьків - тебе допускають у свята святих - ти береш на себе не тільки насолоду погляду - а і все інше... Справа техніки - тільки робота своєї власної фантазії і твого уяви, наскільки у тебе розвинене підвищений художнє почуття і розвинене твоє власне почуття смаку, яке тебе останнім часом не підводить, це точно. І як говорить тваринний народ Мауглі - ти приймаєш цей бій. І виходиш з нього з честю-побитий міллю і жовтими собаками - поки тебе не запеленгували -поки тебе "неперепрошили" для російських стандартів - ти готовий бути "сірої трубкою" у цьому святі життя, стаді біомаси, таким же жгутиковым, найпростішими - (але крутіші - ти та ж инфузория, але "з яйцями") - цієї білою вороною - цим аутсайдером життя - тому що ти не можеш зробити пропозицію в лоб з-за розвиненого виховання і правил людського гуртожитку, затверджених Постановою Уряду, перетворюючи всі твої найкращістимули у голiму бойню - у якої немає правил, немає переможців і переможених, а відбувається тільки страшне порно і вакханалія з рештою не те що незайманими, але і навіть зрослими без поцілунків, що потрібно поки живий, просто забирати подобру-поздорову ноги, щоб не потрапити під заміс - поки тебе не спалили, не просікли - що ти з`їв весь цукор з цукорниці. І є гомофобами і гомофилы - поки перечитують твій розповідь "квiлiдж" і кожен з них думає про своє - у тебе. Ти один. У тебе теж є час. Уляжеться. Будеш міцно спати. Будеш бачити гарні сни про левів, що виходять до великої води, як старий в розповіді "Старий і море". Забув? Куди тепер до узагальнення.Тут виходити з цієї всієї твоєї хернi, і завареної тобою каші - треба знайти вихід по заплутаних лабіринтів стежках, йдучи на звук - на шерех, на світло. Так, виходячи на світло, на напівзігнутих, ще прикриваючи очі, і зажмуриваясь, щоб він тобі не заподіяв своїм очам - болю, таким звиклим до темряві і концентрації темного, цей величезний океан сонячного світла, який здається таким безкраїм, і таким неосяжним, і ти в цьому сонячному вариві - що розчиняє тебе, ще не розбитого на молекули і атоми, не залишаючи навіть місця для твоєї тіні, обволікає тебе, як тянучая болотна суміш, як жуйка з харчового каучуку, яка тебе тягне і тягне, як смоляного бичка. Забув казочку? Так ось тут – все з тим же принципом - лайно липле до лайна, і якщо є хтось крайній, до нього теж обов`язково липне, хрін відмажешся, коли не засвоїв всі правила техніки вистежування, і рідкісного за життя вміння тримати язик за зубами, рот - як кордон на замку, і двадцять перший палець як собачий хвіст тримаючи пістолетом. І поки вантажаться незрозумілі оновлення на свій комп`ютер, поки жодна програма не працює нормально-без російського мата й постукування по системного блоку, всі подвисло, і в цьому щоденному процедурою-обряді ти не розумієш чим себе зайняти для тайм-менеджменту просто роздолля - так щоб поберегти свої нерви, і не стукати по ньому кулаками від нервів, crank як каруселі "орбіта". У цьому вирі її рухів, ледве вловимих і нечітких - але не відчутних твоїми рецепторами - щоб зафіксувати їх з розкадруванням, потрібно щоб вона рухалася б перед екраном -лампового допотопного телевізора - тоді, кліпаючи оком - ти б вловлював всі 24 кадру її дії в секунду і викидав б у свою свідомість, "переробляючи" її перемелюючи своєю свідомістю, як вугільним фільтром, в дистильовану воду твою крові, яка ніколи не народить справжнього живого почуття, того, якого можна було б сховати за ширмою та шторою... Каспер.. смердючий .. голімий.. Каспер.. доброзичливий.. 



Волгоград, 12.6.2011 г.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.02.2012 10:54  Сашко Новік 

слів нема, сподобалось