13.07.2011 09:09
-
329
    
  1 | 1  
 © Сергиенко Алексей

Супердiвчина.

І я пам`ятаю її - її цiлком - від початку до кінця - і з її джерела до фатального безпочатка - її волосся - ніби мене стосуються їх посічені кінці - як хутряна галявина - такі ніжні як біляча пензлик - всі її "лахміття" - нові і модні - і такі кричущі з зневагою до суспільної моралі - що краще б ходила нага, гола і не провокувала на "ваньку-встаньку" - у які вона колись була одягнена - все запашні запахи і аромати побутового мила, якими вона мила своє біле тіло - своє тіло, м`яке - розсипчасте - в яке я намагався проникнути, запустити свої віруси - свою слину - своє шкідливе тепло - свою напругу в амперах і ніжних дотиках - щоб осісти на ній якимось конденсатом - якимось нальотом - якийсь людської і тілесної цвіллю - якимось шаром - як ніби я масло, яке намазують на себе, на свою поверхню - на усю площину її - на неї як на хліб - на її бульбашковi крихти - підоспілі дріжджі, застиглі в хлібних м’якушах - які тільки першого сорту, і в цьому розсипчастому і чудовому згустку - в цій суміші пшеничного борошна, солі, цукру, і забродилої дріжджової маси - я покриваю її якимось вершково-молочним продуктом - гладким і плавним, збитим до текучої і рідкої маси - саме маслом - щоб обволочити по периметру - щоб ти зрозуміла, наскільки я можу заліпити собою всі твої щілини, щоб зробитись тебе непроникнутою навіть для навколишніого для тебе повітря і відносну вологість. 


Вона занурюється у воду і я відразу ж оседаю на поверхні води масляною плямою - у плямах - і тепер і знову я настирливий і докучаючий їй супутник. 

-і я як твоя улюблена пісня і твоя довгоочікувана казка - яку ти знаєш від першої до останньої сторінки - і так любиш її - що ніколи не випустиш з рук - щоб не трапилося. 


І неважливо, яке почуття знаходить на тебе, і накочує хвилею, гребенями і "баранчиками", в якому тобі не потрібно освоїтися і закріпитися - як бійцям на важливою висоті - щоб потім вести стрільбу з вдалого кордону з сектором вогню на 360 градусів - тобі потрібно бути в цьому почутті - домінуючи в ньому - тому що ти - першооснова того-що відбувається з нами - ти - суперьска, бездоганна, "досконаля" - пробуждаешь мої живильні сили - спонукуєш мій інтерес - ставиш нас на одного лінійного дистанції - і готуєшся приймати парад серед наших емоцій - якi розгорнулися в похідну колону, і що вони проходять крізь нас - як нитки і струни - строєм - розбираючи нас по щіпці - по шматочку від нас - на сувеніри і трофеї - як камінчики від зруйнованої Берлінської стіни - нашого краю протистояння і нашого залізної завіси - який ми зруйнували одним поцілунком і розкришили в цементну - квіткову пил-пилок - розповівши - повідавши один одному - одне одному відкрившись - зізнавшись - цілком і повністю - віддавшись сповна і безповоротно - в пережитому - що охопило нас обох полум`яне і пекучому - ревучому почуттi - в якому ми тонемо й ріжемо без ножа, і губимо і ранимо, і проклинаємо, і плачем, і оживаємо, і живемо надією і вірою - притупивши досадуі біль від своїх гріхів і "сознанок".  


І все микрорисунки твоїх візерунків шкіри, і всі клітинки твоєї сітківки - бахрома твоїх пишних вій - підкреслює моргання переляканих очей- від очікування - саспенса і почуття тривоги - у моєму штучном і зіграному - відпрацьованому до автоматизма благополуччi, як у слідчому экспертиментi - де по нотах розіграно все як треба - а треба тільки жити і переживати все те, що написано в нотних пассах - і ні кроку відступу від паперового та текстового варіанту - ніякої імпровізації і розумноi ініціативи. 


Ми -наш перший крок і перший неповторний досвід - де ми забудемо себе - поглиненi і захопленi наміченими нам ролями - в яких у тяжкому гріху лицедійства, (коштувала Охлобистiну кар`єри церковного топ-менеджера) ми забудемо свої справжні риси - захоплення і бажання, і кожне що свою нами сфокусоване і усвідомлене - будемо приймати як щось штучне, і тим і чужорідне, і чуже-що можна також змінювати як маску, і скидати як зміїну шкіру-раз в сезон... 


і не було б нас - були б інші-охоплені таким же пожежею- якi замучили себе рефлексією-заплуталися у своїх міркуваннях - хоровому співi своїх почуттів - судом - перемагаючи і перемагаючи свої комплекси і невіра в відраду і для набуття рук і для очей - як у щось нездійсненне і недосягнене. Коли гітара переходить на бій по струнах, а не на мелодійний перебір, ти чекаєш першого удару – який окреслюе барабанний ритм - такт - постукування - так і тут, неважливо, що конче потрібен хронометр, або удари метронома, які будуть відміряти і зважати - які будуть окреслювати наш життєвий простір як шкільну тетрадную "клітинку та лінійку" - щоб зрозуміти, де ти відхилявся від правильної лінії - а де "виліз" рядком вгору, і зіпсував загальну картину, і в рухах і проявах твоїхпочуттів-де ти не отримав ніякої навігації і ніякого інстинктивного чуття - і правильного імпульсу - які б не дозволили виходити тобі на зустрічну смугу, і не нарватися на фіксатор, який засів у кущах-щоб скорегувати твій безпечний шлях без "зальотов" і порушень правил-а потім подальшої порки і "громадянської смерті" і остракізму. 


І ми такі ж шкідливі - початi як розкриті кимось пляшки - прикриті пробкою скрученої пижом непотрібної рекламної газети - випускаємо гази - і усыхаем від випаровування при будь-якій температурі від нашої негерметичністi - від того, що ми звикли жити серед людей - не тримати язик за зубами - провокувати - реагувати - любити - зраджувати - продавати - "багато думаючи про себе» - назагадав собі бажань - щоб потім мучитися від дисонансу - і навизбiрав собі суперників якi серйозніші - навіть не навчившись тольком битися - зате з упевненістю мильної бульбашки пижитися і пижиться - обсипаючи себе в розмірах - приховуючи себе за тоненькою і що сходить на немає стінкою... 


Ми ще полюбимо - ми зустрінемо кого треба-ми ще запаленими нервами і скоротаними невлад ночами схопимо свої крайності і порогові почуття і незайняті рубежі - щоб скочуватися з них-як somerset - somersault.  


І я знову побачу її - все - від початку до кінця-як видимий і невидимий бік Місяця-її швидкі тремтіння губ, ледве помітні і видимі погляду, але які я вихвачую, "моніторячи" їх з повного контексту її міміки-щоб зрозуміти, про що говорить її обличчя і що вона ніколи не висловить словами - і вона "заряджає" вологою свої губи, ледве помітно їх облизуючи, синхронно тремтить віями... 



г. Волгоград, 12.7.2011 г.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!