27.06.2009 00:00
-
2809
    
  3 | 4  
 © Сміла

Роздуми про кохання

Кохання… купу емоцій викликає це слово, в пам’яті виникають якісь епізоди з життя, а по тілу біжать мурашки! Сотні письменників, поетів, художників , музикантів намагались відтворити його в своїх витворах! Тисячі філософів і простих людей описували це слово, надавали йому змісту.

Сучасне суспільство зробило культ з кохання, таку собі іграшку - кому хотів тому й дав погратись, набридло забрав. Навколо тільки й чути… «Я його розлюбила», «він мені не пара», «вона ніколи мене неполюбить»… якщо ж кохання таке вічне і чисте почуття, то чому у людей виникають такі думки? З процесом розвитку ми самі дійшли до того, що спаплюжили все чисте й вічне в цьому почутті. Ми до сих пір віримо в казочку, що у кожного на цьому світі є своя половинка і чекаємо зустрічі з нею.  

Можливо ваша половинка це лисий сусід з 2-го поверху, чи товста прибиральниця, що миє ліфт зранку. Але нікому не закрадалась така думка, адже половинка має бути ідеальною. Він не може бути лисим, а вона товстою. Ми занадто переймаємся зовнішним виглядом людини і навіть не даємо шансу показати йому свою душу, характер, внутрішній світ. Ідеальних людей не існує. Кожен з нас далеко не ідеал. Ми не вміємо сприймати людей таким якими вони є, з їхніми плюсами і мінусами.  

А всього лиш декілька століть назад батьки обирали пару для дітей. Маленькі наречені навіть не розуміли навіщо їх знайомлять і що від них хочуть. Підростаючи вони починали розуміти в чому справа… і одружувались, відмовитись не мали права, – такі закони, але ж вони жили щасливо із тими половинками, які обрали їм батьки. Вони любили один одного. От це і було справжнє кохання, вони просто вміли кохати. 

Сучасна людина не вміє цього робити, адже зараз ми зробили з кохання почуття, яке супроводжується вільним вибором. 

А колись це було справжнє мистецтво, бо покохати можна будь-кого лише треба вміти… 

Як художник творить картини, як письменник пише твори, так і ми повинні вміти кохати… 

Кохання – це мистецтво, а не просто слово до якого існує тисяча синонімів; Кохання – це мистецтво, а не почуття; Кохання – це мистецтво, а не іграшка 



2008 рік

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.06.2014 18:17  Деркач Олександр => © 

якщо кохання мистецтво то потрібен і талант, а талант така штука що не у всіх буває або не в повній мірі)

 27.06.2014 18:01  Суворий => © 

По кожному пункту можна дискутувати, але так нічого написано. Легко і зрозуміло...