11.11.2011 00:22
-
9772
    
  15 | 17  
 © Тетяна Чорновіл

Казка про пори року

Казка про пори року

з рубрики / циклу «ПРОЗА. КАЗКИ»

Колись дуже давно чотири шанованих усіма пані Зима, Весна, Осінь і Літо жили разом. Частенько зустрічалися вони в місті чи в селі, за в‘язанням чи за чашкою кави. Та біда в тому, що кожна з добродійок мала вельми норовливий характер і не хотіла одна одній поступитися. Словом, дня не проходило у подруг без сварки.  

– Давайте, – якось вирішили вони, – виростимо квіти. У кого будуть найкращі – та й найголовніша. А три інші будуть їй коритися. 

Та й розійшлися на деякий час. А коли зустрілися знову, кожна мала що показати. Весна принесла кошик ніжних конвалій та сумовиті пелюстки сон-трави, Осінь вразила барвами жоржин та хризантем, а Літо засипало морем прекрасних запашних троянд! 

Весні з Осінню дуже сподобалися троянди, тож вони закричали, що пані Літо найголовніша. А Зиму не стали й слухати. Хіба може така холодна персона виростити бодай один паросток?! Набурмосилась Зима, махнула сивим рукавом і посипалися з нього чарівні холодні квіти, одна одної гарніша. Не було в дивовижній заметілі ні одної, схожої на іншу. Весна з Осінню замилувалися тією красою і не знали, що сказати. Тільки пані Літо дуже розсердилася, бо її троянди боялися холоду, тож враз під снігом почорніли. Вона стала дмухати гарячим вітром поки чарівні сніжинки не перетворилися на воду. 

Примирення між чотирма пані не відбулося. Їм прийшлося поділити рік на чотири частини і господарювати кожній у свій час. Ворогуючі Зима з Літом навіть вибрали собі такі пори, щоб ніколи більше не зустрітися. Правда й самі собі не хочуть зізнатися, що інколи сумують одна за одною. Розтопить, буває, Зима кучугури, виманить з-за хмари ласкаве сонечко і чекає... Може прийде Літо з букетом запашних троянд. Немає... А Літо в свою пору сипне інколи сніжинок на теплу долоню і розглядає уважно. Чи не знайдуться хоч дві однакові... 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.02.2016 21:53  мама => © 

Мама позкарить

 31.12.2015 06:25  Георгій Грищенко => © 

Чудова казочка. Її треба терміново видати окремою книжечкою для дітей разом з іншими чудовими казками та поезіями цієї мудрої й неймовірно талановитої поетеси та письменниці.

 10.11.2012 13:01  Каранда Галина => © 

5000-на)))) рік минув. правда, тут стоїть 11-те, але це було ввечері 10-го) година різниці в часі бесідки))))))

 06.06.2012 21:08  Каранда Галина => Суворий 

)Думаю, найкраще це вдасться Вам з Колею, а аж ніяк не мені)

 06.06.2012 21:04  Суворий => Каранда Галина 

Біографії для унікалізації йдуть окремим розділом... Фото Тетяни Чорновіл випросити можна спробувати...

 06.06.2012 21:00  Каранда Галина => Суворий 

а.... а зараз теж біографії якось не так рахуються? принаймні в списку бесідки їх не видно... Я хотіла Творчість Чорновіл в біографії вставити, але фото не було, тепер твір висить десь в загашниках... Може, попросіть Пані Тетяну фотку скинути?

 06.06.2012 20:53  Суворий => Каранда Галина 

Підозрюю, що тоді 5000 було лише на укр. дзеркалі і там не враховані деякі розділи...

 06.06.2012 20:51  Каранда Галина => Суворий 

)))))) знайшла!) 11.11.11.! яке кругле число! а сьогодні 6.06.12!) теж кругле! неповних 7 місяців... Ваше дитя швидко росте!

 11.11.2011 19:18  Оля Стасюк 

Гарно.

 11.11.2011 01:08  Тарас Іванів 

Немає однакових. Природа в творінні бемежна!

 11.11.2011 00:29  © ... => Каранда Галина 

 11.11.2011 00:28  Каранда Галина => © 

 11.11.2011 00:24  © ... => Микола Щасливий 

ВСТИГЛА!!!! YES!!!!!!!

 11.11.2011 00:23  Микола Щасливий 

Вітаю! Публікація №5000. УРА!!!!