12.12.2011 18:29
-
251
    
  2 | 3  
 © Каранда Галина

Портальні ворожіння

жарт

дуже прошу в коментарях теж виставляти свої прогнози)

Захотілося поворожити. А не вмію. Ну що ж, не святі горшки ліплять. Знайшла щербате блюдце (може, старе швидше правду скаже), пообписувала його чорним маркером буквами, води налила, голку вкинула. Свічку запалила, світло вимкнула, сіла перед дзеркалом…. Та ну його, те дзеркало! Брехливе воно! Без нього ворожитиму. 

Що ж його таке запитати?.... Ага, треба спочатку перевірити на чомусь простому, що й сама знаю. Чи не збреше? 

Ну, спитаю, як мене звати. Подмухала на воду, помахала руками… закрутилася голка, як муха в окропі, і давай вістрям в буковки тикатися! Павлина вийшло. Я то не Павлина, але ж знаю, що так мене бабуся назвати хотіла! Тобто не просто правду каже, а ще й підсвідому, завуальовану правду! Ну, тут я вже в раж ввійшла, і ну питаннячка підкидати! Голка, як карусель, завертілася, ледве відповіді встигала записувати. Може, щось впопихах і переплутала, то розкручуйте вже самі. А в мене ось що вийшло. 

******************* 

В кого зелені очі, доведеться багато вчитися, читати і писати. А ще кругом них кружляють якісь маленькі дрібно списані папірці з сердечками. В очах періодично з`являтиметься якась туманна синь і бісики зі стрілочками. 

Загалом рік буде багатий на різного роду РОМАНИ ( тут я не второпала, про що мова))) 

****************** 

Шебуршним юним трансформерам, як завжди, доведеться працювати, аж майка закотиться) .Але є варіант: не чіпати роботу взагалі, щоб не боялась. 

А от різного роду Санта Клауси, Діди Морози і Миколаї будуть прихильними до неслухняних хлоп`ят і обіцяють притягти в хату якесь залізяччя. 

************************ 

Сумним скрипалям випаде напрочуд вдалий і веселий рік. На них ні сіло ні впало нападе реготун. Вони на нього спочатку сердитимуться, і з хати виганятимуть, до їжаків. Та зрештою змиряться, плюнуть, і почнуть писати гуморески й куплети. А їх відомі друзі ці куплети зі сцени співатимуть, а грошима з автором поділяться). 

************************ 

Декому доведеться попрацювати: щодня 2 вірші для душі, 2 на замовлення, 2 на інше замовлення. Пиріжки по суботах, рогалики по неділях. А ще доведеться бути жилеткою для однієї противної приставучої особи, що дістає листами, дзвінками й коментарями( і не треба на мене пальцями тикати))) 

******************  

Крилатим і чубатим явиться уві сні янгол, насвариться, і заборонить постійно зникати з Порталу у невідомому напрямку. І – о, диво! – ті послухаються!  

***************  

Ті, що схожі на вогник, раптом відчують любов до геометрії , особливо до пошуку точок перетину паралельних прямих. Для цього вони навіть навчаться орієнтуватися у викривленому просторі чужих душ. 

******************************** 

Будівничі, й далі будуть писати й будувати, суміщаючи поезію з філософією і перетворюючи слово то в камінь, то в глину, то в річечку. 

********************************* 

Чарівні посмішки залишаться чарівними посмішками, дивуючи й далі любителів слова незрозумілими часом професійними термінами, доки навчать їх, любителів, нарешті, грамотно користуватися тими чудернацькими словами. 

************************************** 

Суворі раптом зрозуміють, що не такі вони й суворі, і змінять меч на квіточку. А Щасливі? Будуть щасливими, разом з суворими, ангелами й не то кицями, не то мишками. 

********************************** 

А мені? Нічого втішного. Залежність ніде не подінеться, хіба що набуде нових форм. Час від часу хтось ображатиметься на пародії, і я час від часу буду клястися, що це востаннє. А дзуськи! 

******************************* 

Ось таке в мене вийшло ворожіння. Може, блюдце де й збрехало, то вибачте. Що з щербатого візьмеш. Нове треба було брати! Та хай вже іншим разом. 



Лубни, 12.12.11

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.12.2012 10:46  © ... => Сашко Новік 

рік пройшов... що ж, принаймні, щодо мене точно справдилося...

 04.05.2012 14:04  © ... 

потрапила до себе... лиш один раз тут я прокололася... ну... півтора... а от мені блюдце не збрехало...

 22.12.2011 16:05  Оля Стасюк => Сашко Новік 

Дякую, Сашко! Очі зелені передали спасибі)))

 21.12.2011 21:41  Сашко Новік 

дарма очам зеленим прорекли
науку тяжкую зубрити,
ще рік не кінчився а їх
істерику уже не зупинити

 13.12.2011 16:33  © ... => Микола Щасливий 

дякую за відповідь. Ви й дивуєте. за неповні 4 місяці, що я тут, дуже багато корисних нововведень. Але навіть якби нічого й не мінялось,- це однак найприємніший із сайтів!)))) а як Вам набридне - ми пропали!))))))))))))))))

 13.12.2011 10:42  Микола Щасливий => © 

Не набридне, бо праці дуже багато вкладено. Далі будем лиш дивувати новим )))

 13.12.2011 02:27  © ... 

от цікава все-таки штука цей Портал!
в 16.38 в коментарі вперше майнула зовсім сира ідея цих "ворожінь", а в 18.29 вже була готова публікація. через 7 хвилин з"явився перший коментар.
немає в тексті жодного прізвища, а всім все зрозуміло, хоч люди ніколи одне одного в очі не бачили й, мабуть, не побачать.
і розкидані по всій країні. і не має значення ні вік, ні схід - захід, ні професія. не перестаю цьому дивуватись. і ніяк не звикну.
от цікаво: коли хлопці задумували цю "площадку для демонстрації можливостей", чи уявляли вони, наскільки серйозно це може стати для декого? тепер головне, щоб їм ця забавка не набридла...

 12.12.2011 19:53  Оля Стасюк 

Дуже дякую! Чудово!

 12.12.2011 19:05  © ... => Тарас Іванів 

а я тільки хотіла возмущатися, що Ви мене проігнорували!)))))
погадайте й Ви мені!)))

 12.12.2011 19:04  Тарас Іванів 

Чудово! Дякую! Гарно розбавили настрій!!!

 12.12.2011 18:51  © ... => Тетяна Белімова 

ті, що є, я знаю. і багато інших знаю. але до рівня кандидата наук явно не дотягую!))))))))

 12.12.2011 18:45  Тетяна Белімова 

Галю! Дякую! І за чарівну посмішку теж. А терміни я ніби не складні використовувала, деякі й у шкільній програмі є.

 12.12.2011 18:39  © ... => Тетяна Чорновіл 

я хотіла цю роботу на Вас скинути, а Ви відкараскалися. Так Вам і треба! (а жилетку, про всяк випадок, далеко не ховайте!)

 12.12.2011 18:36  Тетяна Чорновіл => © 

:)))) Галю, смішно...