30.11.2009 22:29
-
764
    
  1 | 3  
 © Бойчук Оля

Хто винен?

- Іване, ну візьми мене з собою на футбол.. 

- Чого пристала! Сказав, що не візьму! 

- Але ж усіх дівчат хлопці з собою беруть. 

- Беруть нормальних, а ти-кончєна, понятно! 

- Ну Іване, ну я вже вибачалась. Ну забула я твій телефон з ремонту забрати. 

- Ех. Мало того, що дура, так ще й склерозом страдаєш! 


Пів села гуляло на весіллі, горілка лилась рікою, музика вигравала до світанку. Ох вже напився Іван, ох і натанцювався, а дівчат скільки через його обійми пройшло!! !Ех, закінчилось життя холостяцьке! Треба ж відмітити з друзяками! Байка, що молода дружина ще у фаті, терпляче і усміхнено, щиро і закохано дивиться на свого , Івана…Уявляє, на кого буде схоже їхнє дитя, яке вже потроху борсається у стисненому животику. Яке все-таки щастя – вийти заміж! 


Бавиться Іванко-молодший в мами на колінах. Складає докупки клаптики паперу і дивується все новому зображенню. Тицьнув пальчиком на клаптик, звідки йому усміхалася дівчина і собі усміхнувся, маму у тій дівчині впізнав. А незнайомий дядько поруч з нею на фотографії чомусь не зацікавив малого. Звідки йому знати, що це його татко, який покинув їх з мамою і що він дуже на нього схожий? 


Може, колись Іванко дізнається правду. Може, мама зуміє виховати в ньому справжнього чоловіка, навчить розпізнавати добро і зло, навчить любити і цінувати ближніх. 


Хто його знає… Чи винна та мати, що доньку мудрості не навчила і тепер думає: « Така її доля»? Чи винна мати, що син без батька ріс і не мав з кого розуму повчитися? 


Чи може так у житті все побудовано: треба народитися, щоб самому знайти себе і свій шлях широкий, щоб вчитись на власних помилках і нести відповідальність за тих, кого «приручили»…, а не тільки думати : «Хто ж винен?» 



2009

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.09.2012 15:21  Бойчук Роман 

Чудовий твір!!!

 27.02.2012 19:19  Каранда Галина => Оля Бреславська 

болюче.... нашим дітям дійсно нізкого брати приклад.

 24.12.2009 15:36  Настя 

Непогано.Просто, щиро, відбиває сучасність життя...Мені сподобалось, мило, добром..