14.12.2012 18:49
-
404
    
  5 | 5  
 © Тетяна Чорновіл

СОБАКА НА СІНІ

СОБАКА НА СІНІ

з рубрики / циклу «ПРОЗА»

Вона була стара і пошарпана життям. Прийшла якось невідомо звідки серед ночі і стомлено вмостила своє тіло на копичці сіна край луків. Сіно пахло літом і юністю. Собаці стало так хороше! Вона підняла морду на повний місяць і протяжно завила.

Та раптом… Що за мана?!! З усіх боків до копички підкрадалися інші собаки. Зайди обступили сіно і також стали ощасливлювати місяць різноголосим виттям. Старій «власниці копички» навіть здалося, що сіно зацікавлено розсунулося в бік незнайомих хористок.

– Ах ви с…ки!!! – схопилася на ноги собака, – Сіно моє!!!

– Гар-р-р-р!!! – рикнула вона зверху, і молоді недосвідчені залицяльниці розбіглися хто куди.

Щоночі стара собака приходила на сіно, вила місячну пісню і скаженим гарчанням відганяла молодих нахаб.

І тоді вона так само забралася на вершок копички, та тільки підняла морду до неба. Замість місячної пісні з горлянки вирвався тихий клекіт. Молодь, що купчилась навкруг, різноголосо заскавуліла, проте згори не чутно було звичної перестороги. Найсміливіші домагальниці вже стали забиратися на копичку.

Гар-р-р-р-р!!! Гар-р-р-р-р!!! – несподівано рикнуло сіно, грізно наїжачившись на всі боки, так що зграйка молоді зі зляканим дзявканням зникла в бурянах.

Тієї ночі не чутно було місячної пісні.

– Вона просто стомилася… Відпочине і заспіває…. – ніжно шелестіло сіно, обгортаючи холодіюче собаче тіло.

На якусь мить сіну навіть здалося, що люба собака ворухнула лапою, і воно, щасливе, аж до світанку духмяніло солодкими луговими травами, оберігаючи її сон…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 19.12.2012 19:20  © ... 

Дякую! Справді, сумно...

 16.12.2012 16:20  Сашко Новік 

сумно. і цікаво

 16.12.2012 14:29  Деркач Олександр => © 

Сподобалось...Оце отут і згодився б сумний смайлик, бо словами не вимовити...

 15.12.2012 20:43  Лідія Яр => © 

Дужу красиво і сумно...сподобалося, вірніше взяло за душу...

 15.12.2012 18:41  Оля Стасюк 

{#}

 14.12.2012 23:07  Марієчка Коваль 

ох, як це сумно. Але гарно.

 14.12.2012 12:33  Каранда Галина => © 

є над чим задуматися...