04.03.2013 09:01
для всіх
1071
    
  8 | 9  
 © Каранда Галина

Як написати вірш коханій на 8 березня

Як  написати вірш коханій  на 8 березня від Червоної Шапочки

ІНСТРУКЦІЯ

жарт!!!!


Спосіб перший. Для  дуже- дуже-чайників.


Вірш – це коли текст пишеться в стовпчик, рядки періодично закінчуються однаковими буквами, і коли читаєш, то приколихує, як на гойдалці…

1.Напишіть те, що взагалі сказати хочете. 


Наприклад.

Дорога моя кохана я тебе дуже сильно люблю тому вітаю з 8 березням і бажаю щоб у тебе ніколи не боліла голова і все в нас було чікі-пікі.



2.Вийшло? Розбийте текст на рядки приблизно однакової довжини, і напишіть їх у стовпчик.


Дорога моя кохана

я тебе дуже сильно люблю

тому вітаю з 8 березням

 і бажаю щоб у тебе ніколи

 не боліла голова і все

в нас було чікі-пікі.





3. Добавте в кінці кожного рядка  однакові слова. Бажано, щоб ці слова приблизно відповідали темі вірша.


Дорога моя кохана, ой ля-ля-ля-ля

я тебе дуже сильно люблю ой ля-ля-ля-ля

тому вітаю з 8 березням ой ля-ля-ля-ля

 і бажаю щоб у тебе ніколи ой ля-ля-ля-ля

 не боліла голова ой ля-ля-ля-ля

і все  в нас було чікі-пікі. ой ля-ля-ля-ля




Або ще чудовий ефект досягається повторенням в кінці кожного рядка кусочка останнього його слова:


Дорога моя кохана –нана-нана

я тебе дуже сильно люблю-лю-лю-лю

тому вітаю з 8 березням-ням-ням-ням-ням-ням

 і бажаю щоб у тебе ніколи-коли-коли-коли-коли

 не боліла голова-ва-ва-ва-ва-ва

і все в нас було чікі-пікі-пікі-пікі.





4. Навчіться виразно читати своє творіння і сміливо вітайте кохану. Будьте певні, її дуже порадує вже сам факт того, що ви старалися для неї і літери ще не забули.


Спосіб другий. Для просто чайників.

  1. Сядьте, і добре начитайтеся чужих віршів по темі, яка вас цікавить.
  2. Виберіть якусь пісню, мелодія якої відповідає тому настрою, якого б ви хотіли надати віршу. Бажано пісню знати добре, інакше зіб’єтесь.
  3. Запишіть  текст пісні на листочку.

Наприклад:


Ой на горі два дубки

Ой на горі два дубки

Ой на горі два дубки два дубки

Схилилися до купки


Вітер дуба хитає

Вітер дуба хитає

Вітер дуба хитає хитає

Козак дівку питає 





4.Кожен рядочок Вашого вірша має попадати в ту ж мелодію, що і рядочок пісні.


Ой кохана ти моя,

Ой кохана ти моя

Ой кохана ти моя, ти моя,

Ой як люблю тебе я.


З святом тебе, любая,

З святом тебе, любая,

З святом тебе, любая, любая,

Подарунок кращий – я!





 5. Це все. Вірш готовий. Можете його просто прочитати з листочка, можете вивчити напам’ять. А от коли ще й заспіваєте, Ваша кохана точно буде в захваті.


Спосіб третій. Для продвинутих чайників.



 1.Прочитайте в вікіпедії про вірш, про риму, про способи римування.

 2.Понавидумуйте  красивих рим, що відповідають темі вірша)


Наприклад: Кохання-єднання, привітаю-побажаю, лечу-тремчу.





 3.Напишіть їх у стовпчик в правому кутку листочка. Врахуйте при цьому, як чергуватимуться римовані рядки (аабб, абаб,абвабв…. Що воно таке? – шагом марш назад в вікіпедію!)

                                                   Кохання

                                                   Єднання

                                                   Привітаю

                                                   Побажаю

                                                   Лечу

                                                   Тремчу

Або.

                                                   Лечу

                                                   Привітаю  

                                                   Кохання                                                                                    

                                                   Тремчу

                                                   Побажаю

                                                   Єднання



                                                  

 4.Подобавляйте до рядків початки, стараючись, щоб речення мали зміст, а вставлені фрагменти відповідний  розмір і ритм.( Ви ж щойно мали двічі прочитати, що воно таке!)


Мила! Ти – моє кохання!

Як чекаю я єднання!

З святом щиро привітаю,

І здоров`я побажаю.

Мов на крилах я лечу,

І від щастя весь тремчу!

 

Або, відповідно:


Мов на крилах прилечу,

З святом щиро привітаю,

Мила! Ти – моє кохання!

Я  від щастя весь тремчу!

Тож здоров’я побажаю

Я, чекаючи єднання!



На цьому прикладі чітко видно, що не можна механічно переставляти рядки – необхідно коригувати їх згідно граматичних  і літературних норм. Що воно таке? Шагом марш в вікіпедію! Не помогло? Ладно, Вам можна і механічно переставляти… як виняток… поезія – річ індивідуальна.


  5.Прочитайте вірш коханій. Їй сподобається.

 6.Прочитайте й другий варіант. Вона буде здивована Вашому талантові.


 Корисні поради.



1. Якщо Ви маєте підозру, що Ваша кохана чуть-чуть краще від Вас вчила мову і літературу – не ризикуйте, просто візьміть з гугла перший же вірш, який вискакує на запит "вірш-присвята для  жінки".  Він точно вже буде гарний. Тільки обов’язково чесно вкажіть автора. Бо однак же  кохана перевірить і надме губи, якщо спробуєте надурити, видавши вірш за свій.

2. Ще є варіант. Але він вже комерційний. Зайдіть на ЛітПортал ПробаПера (якщо Ви це читаєте, то Ви вже тут). Трохи почитайте. Виберіть автора, який Вам сподобався, зверніться до нього в коментарі з проханням написати для Вас вірш. Думаю, якось домовитесь!:)


Дана інструкція підходить для будь-яких тем і для будь-яких свят. От тільки приклади тоді доведеться брати інші. Але ж Ви вже потренувалися!) Тому – вперед!

 

з повагою Червона Шапочка.



Лубни, 4.03.2013

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.05.2017 08:50  Пендюра Едуард => © 

В школе надо ввести предмет такой

 06.03.2015 15:03  Недрукована => © 

Файно, пані Шапко!)
Корисні поради, як завжди під вашим особливим соусом))
Наспівую собі .. Ой ля-ля!))

 12.04.2013 14:29  Тетянка => © 

Сміюся, Галино))) Хай навіть з нана-нана і ням-ням, але якщо від душі написано коханим, тоді цей витвір самим наймилішим на світі здаватиметься)))

 07.03.2013 00:18  Марієчка Коваль 

як вам ця маленька?

не встигла купити за 5 грн літом такеє мацюпусіньке, а воно взяло і зацвіло різко.

З празнічком!

 04.03.2013 20:47  Тетяна Белімова => © 

Добро Червона Шапочко! Яка ти послужлива! Яка ти уважна! Як ти хочеш допомогти чоловікам привітати жінок! Честь тобі й хвала!)))
І тут повинен вступити чоловічий хор із гучним "Славааааааааааааааа!"

 04.03.2013 20:45  Марієчка Коваль 

мене зацікавило оце слово фейлетон... пошукаю його ще аналогії. 

У вас цікава тенденція у рядках проскочила)) Про побажання я колись уже висловлювалася. Це все скоро переллється у жагу викинути календар і насолоджуватися відрахунком днів.

Чому ЧШ?)

 04.03.2013 15:25  Володимир Пірнач => © 

Смішно)))
Мені перший варінт зайшов..
Використаю, коли буду шось римувати для коханої.. думаю вона буде здивована :)
Дякую.
Плюсую.

 04.03.2013 14:15  Сашко Новік => © 

Прикольно =)

 04.03.2013 11:27  Деркач Олександр => © 

Класно!!! чесно признаюся - свій так би мовити творчий шлях))) почав можна сказати з 2 варіанта - придумував тексти на пісні дуже популярних іностранческих виконавців, ( почав із Бітлз Гёрлз)))) а саме легше і класно на гітару лягало -Смокі))) зараз це називається переспівами, римейками...