12.09.2013 09:24
для всіх
267
    
  4 | 5  
 © Шалена

Нічний годинник

Нічний годинник.. Як же я тебе ненавиджу. 

Уже майже північ, я готуюся до сну, готуюся уже давно, години дві. І щось не дає мені спокою. Чи то нескінченні звуки за вікном: рев машин; розмови молодих людей, що тільки повертаються з нічних прогулянок, можливо навіть закоханих; мелодія сигналізації, що увімкнулася після того, як поряд пролетів горобець.. А може моє безсоння через те, що діється у кімнаті: постійно чую якесь шарудіння, хоча й кішки не маю. "Мабуть уява, так, точно уява. Запам` ятай! Тут нікого не може бути", - кажу я сама собі.

Але все одно щось не так. В голові літають варіанти, а час і далі йде, так швидко. "І чому справді? Чому так швидко йде час?", - все намагаюся дізнатись відповідь у себе. Ех, ці дорогоцінні секунди, хвилини, години. Куди ж ви йдете? У нікуди? Просто зникаєте? Так само як і люди у свою чергу? Спочатку ви залишаєтеся у пам`яті багатьох, як і ми. Але минає час і ви забуті, все забуте, кожен і кожна. Ніщо не є вічним, крім душі. 

Хтось може сказати, що он якийсь видатний вчений жив ще у 16 столітті, а його пам`ятають і зараз. Те саме можна сказати й про якийсь день, визначну дату, подію - її пам`ятають, точно знають, що тоді відбувалося, ледь не до найменших подробиць . Але, як же інші мільйони й мільярди днів, мільйони й мільярди людей, яких вже немає, які вже відійшли в нікуди? Ніхто їх не пам`ятає і ніколи нічого про них не дізнається вже. І так моторошно від цього стає. "Напевно, я просто песимістка.", - заспокоююсь.

Час, що ти з нами робиш? Ти забираєш наші життєві сили, наші надії, наших близьких і коханих людей, а колись забереш і нас. Чому? Чому все так відбувається? Я так не хочу. Відпусти це, зміни цей закон! Зупинись, будь хоч трошки повільнішим, благаю!

Тут я подивилася на годинник. Уже опів на другу. А я все лежу, і втрачаю ці дорогоцінні секунди. Чую кожний рух стрілки, відчуваю на собі кожну втрачену мить. Боляче. Що ж зі мною діється? Я б могла просто лягти й заснути і не думати. Просто спати й бачити хороші чи погані сни. Я ж це так люблю, але не можу. Я б вже ладна була зробити що завгодно. Аби тільки відволіктися від всіх думок, вони їдять мене з середини і просто не дають спокою..

Вночі. Тільки зараз. Тільки вночі. 

Уся надія на ранок, він моє спасіння. Хай я буду весь день ледь-ледь ходити, трохи пом`ята, з не добрим настроєм. Але я зможу відволіктися, я буду не одна. І ці думки мене нарешті покинуть... до наступної ночі.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.09.2013 13:32  Наталія Сидорак => © 

розумію ваш стан... сама часто в такому перебуваю... текст сподобався. вітаю тут)

 12.09.2013 23:33  Марієчка Коваль 

психологічна частина нагадала мені одну людину. Меланхолік до дрібниць. Не сподобались ваші роздуми. Але текст нормальний. Вітаю.

 12.09.2013 17:49  © ... 

Дякую величезне за відгуки)
Для мене це справді дуже важливо: почути думки інших. До останнього вагалася чи слід писати й викладати свій маленький твір.
Не вистачає деталей - згодна. Наступного разу буду виправлятися.
Щодо жанру, також, так, помилилась, ваша правда.
Мені ще багато чого треба осягнути. Що ж, буду старатися й далі, самовдосконалюватися.)
Ще раз дякую)

 12.09.2013 14:14  Дебелий Леонід Семенович... => © 

Сподобалася чітко окреслена мова. Упевнений: успіхи будуть!!!

 12.09.2013 13:16  Тетяна Белімова => © 

Вітаю автора! Майже дебют? Для початківця - непогано. Гарно передано настрої, рефлексії, почування. Гарна мова. Сприймається нормально.
Єдине, здивувало, чому ви обрали жанрове означення "новела"? На мій погляд, у вас вийшов нарис, мініатюра.
Якщо ви хочете писати прозу, то можна подумати про елементи сюжетів. Все таки прозовий твір - це передусім історія, елементи історії, це не лише сугестія)))

 12.09.2013 08:43  Світлана Рачинська => © 

Гарно.Близько.
Вітаю)))

 12.09.2013 08:33  Ірина Затинейко-Михалевич 

Ніхто не забуте, ніщо не забуте...
не подробиць - а деталей...мабуть, ні? успіхів)