10.11.2014 00:15
для всіх
270
    
  2 | 3  
 © Симор Гласенко

Горище

Я живу на горищі. В мой маленькій кімнатці тапці. Унітаз, електроплитка, вішалка. Стіл і стілець. Койка. 

Над асфальтом – вічна осінь. Час – досі. Рік двадцятий. Сірі стіни і друкарська машинка. Попільничка з цигарками. Портвейн. 

Після заходу завжди дощ. Не можна виходити. Люблю непогдити. Чай і сірники. В кутку мокрий плащ: старий і надійний. Поцуплений з ломбарду. Папір. 

Видавництво сплатило завдаток. Чекають новий роман. Строки – найкращі друзі. На смузі. Вузька вагіна речень. Лижу язиком у вивернутій навиворіт майці. Під пахвами мокро. Жовте відображення. Скло без враження. Дим. 

Лязкіт клавіш розбиває смуток. Списаний аркуш дарує щастя. В петлі порожній овал досі. На носі. Червоні губи повії. Від неї несе потом і найближчим шинком. Тіло легке, мозок вільний. Засохлі плями на спідній. Зім’ята постіль. Двері. 

Роман закінчено. Горище залишено. Обіцяли басейн в Малібу. Йду. На вишитій душі рани. На краватці плями. У шкарпетках рваних далі, якнайдалі від екрану. Бордюр і парапети. Місто. 

Дні у чеканні. Із душа до койки проходить життя. Цигарки, цигарки і трава. Одна. Без дна. Хочеться лишитись на глибині. На горищі. На глибині. Газети порізані ножем – нарізали сало. Відкривали шпроти. Супротив. Навіщо слухати, як можна говорити. Це не для мене. Я гість у своєму домі. Коли є другий, я у втомі. Тиша, хочу, щоб була тиша. Вона приходить. Самотність. 

Поглядом полірую телефон. Бісовий дзвінок ніби полоснув собі зап’ястя. Трястя. Із усіх мовчань ненавиджу телефонних. Довгих годин не витримати. Рятує література. Та, що завжди є на полицях. Інша – не годиться. Червоно. 

Коли обнімав мрію, подзвонили з редакції. Видавець був втомлений. Незадоволений. Не те, що треба. Нецікаво. Не підійде. Інших слів не слухав. Перевертав яєчню. Завдаток страчено гільйотиною голоду і латентного алкоголізму. Слава Богу, мозок обійдеться без клізми. Лишайся собою, бувай. Мій рай – моє горище. Я залишаюсь тут, на дні. На горищі. Горіти. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 19.11.2014 19:52  Маргарита Проніна => © 

Бліііін...ну немає слів. Класно. Я Вам заздрю, бо крізь текст проступає Ваша насолода від писання, від написаного. Бо така проза не для всіх, це - "інд.пошив". Це і воно.