23.12.2015 02:02
для всіх
224
    
  1 | 1  
 © Сергій Петрович Мошенський

Ялинка

На краю села, біля дубового лісу, стоїть невеличка хатинка. А в тій хатині, ось уже рік, як живе велика дружня родина: тато, мама, і семеро діток, «семеро козенят», як каже бабуся. Тато Іван працює лісником, мама Наталя піклується про Павлика, Максимку, Сергійка, Романа, Захарка, Олександра, і про мене Марійку. 

А ще ми тримаємо корову Мазуху, курочку Рябу, півника Когутика, качечку Прачечку, гусочку Тасечку, кролика Труська, собачку Жучку і кицю Мурку. 

Грошей у нас не багато, але ми багаті на любов: любимо працювати, гостей 

частувати, пісню заспівати…  

Восени я вперше з братиками ходила збирати гриби, ягоди.  

Білочки - цокотушки кидали в корзинку мені жолуді, а 

дятлик стукав у кожну шпаринку, всіх гукав мене вітати, ніби я якась лісова 

принцеса. Раптом із за дерева визирнув зайчик: 

- Побігли, щось покажу. 

Я потупотіла за вуханем, за нами жовтогарячі цокотухи стрибали з дерева на дерево. Раптом переді мною відкрилась галявина. 

Навколо неї росли шість горіхів – братів богатирів, яблунька і старий дуб воєвода. А всередині росла пишна, зелена красуня ялинка. Сіла я під нею, заспівала «у лісі, в лісі темному», та й задрімала... 

Мене знайшли братики з мамою, бо кажуть, що їх привів дятлик, який стукав об дерево, а вони думали, що то я їх гукаю… 

Перед Новим Роком тато збирався піти в ліс, зрубати ялинку та й принести її додому. 

- А давайте всі разом підемо до ялинки в гості, - запропонувала я за вечерею. 

- І гостинців принесемо звірятам – підтримали мене братики. 

31 грудня вся наша дружня родина прийшла до ялинки святкувати Новий Рік. Зайчику принесли моркви й листя капусти, білочкам горішків та бубликів, пташкам почепили годівницю із зерном. 

Стали навколо ялинки, взялися за руки і повели хороводи: 

«…у лісі, в лісі темному, де ходить хитрий лис, росла собі ялинонька і зайчик з нею ріс..." 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!