20.10.2016 20:51
для всіх
226
    
  1 | 1  
 © Савчук Віталій Володимирович

Щастя

Щастя

з рубрики / циклу «проза»

Ви напевно ставили собі таке питанням – що таке щастя?! Ось і мені воно в голову прийшло… Ні, звичайно ж не випадково. Так склалося, що в нашому житті ніщо випадково не відбувається, ніщо.

Але ж повернімося все ж до щастя. Що ж воно таке оте щастя? Для когось це величезне авто, розміром з пів будинку, і з ціною як три тих будинки. Для когось це купа непотрібних дрібничок, що натягують на пальці, пхають у вуха, та носа. Декому щастя, це пляжі з пальмами та текілою, що тече річкою. А декому для повного щастя ще й дівок купу потрібно до тієї текіли. А ось ще варіант щастя – це коли ти не встигаєш вийти на вулицю, а до тебе вже мчить ціла когорта оскаженілих шанувальниць, чи шанувальників і ти не в змозі й кроку ступити без скандалу і уваги з боку жовтої преси.

Є й таке щастя, яке існує для тих, кому за насолоду принижувати інших людей. І не важливо, чи ці люди дійсно чимось їм поступаються, чи вони такі ж самі, як і ті, що принижують, от подобається їм і все! Зробив гидоту людині, - щасливий, не зміг – життя пропало…

Дехто вбачає щастя у владі. Відчуття, що тобі підвладне все, дає відчуття щастя.

А дехто бачить щастя в грі. Вкладає в неї все і душу, і гроші, і час, і нерви, а дехто і життя. І байдуже, що виграш іноді мізерний, та скільки ж тоді в людини того ЩАСТЯ!!! Інше щастя можна вмістити в невеличкий пластиковий шприц… І не важливо, що оте «щастя» протримається невеликий проміжок часу, і не важливо що через оте «щастя» твоє здоров’я витікає, як і ота бридота, що набрана в той самий шприц. Бо в той момент людина почувається щасливою…

Є ще багато різних видів щастя, таких як кусень черствого хліба в руках голодного жебрака, або декілька паперових купюр в жмені каліки десь біля паперті, повернутий зір хворій на очі людині, або протез замість втраченої кінцівки…

А яке ж моє щастя? А моє щастя сидить навпроти мене за столиком, потягує маленькими ковточками запашну гарячу каву, дивиться на мене своїми неймовірними очима і говорить, говорить і говорить. А я сиджу навпроти, мовчу, слухаю її розмови про щось таке звичайне, земне, дивлюся в її неймовірні очі і розумію, що все таке для мене в цю мить далеке, як небо і земля. Що більше всього на світі я бажав би отак сидіти і пропадати в потойбічні її любих, рідних, з бісиками очах, не помічаючи нічого навкруг себе! Тільки вона, її очі і я в них… І якщо для когось щастя це їжа, влада, наркотики, гроші, гра, слава, то для мене моє щастя виглядає саме так!...

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.10.2016 09:04  Тетяна Белімова => © 

{#} Головне, що Ви це усвідомили)) Скажіть і їй, не забудьте!