28.07.2019 14:52
для всіх
145
    
  - | -  
 © Забіла Наталя

Ведмедикова хатка

Ведмедикова хатка

з рубрики / циклу «Ясоччина книжка»

Пухнастий та білесенький засипав все сніжок. Біжить малеча весело в засніжений садок.

З лопатами, з санчатами працює дітвора.

— Збудуєм з снігу хату ми посеред двора! Качають сніг, втрамбовують, — робота аж кипить. Ось

хатка вже й збудована.

— А хто в ній буде жить?

Малесенькими ніжками вгрузаючи в сніжку, іде-бреде доріжкою Ясюня по садку. А на руках у Ясочки найкраща із цяцьок — ведмедик волохатенький, закутаний в платок.

— Диви, який будиночок! Як чисто й гарно тут! В таких хатках на півночі і люди теж живуть.

На півночі ведмеді є в печерах із крижин... З тюленями кумедними вітаються моржі...

— Як гарно тут, ведмедику, у хатці сніговій! Залазь мерщій всередину, сиди собі й радій!

В хатиночці білесенькій сидить малий ведмідь. Малеча радо й весело навколо гомонить.

Набігались, награлися. Ну, годі вже гулять!

Прийшла додому Ясочка. Лягає Яся спать, — і раптом в плач:

— Ой, лишенько! Ну, що робить тепер?! Забула в хатці Мишку я, і, мабуть, він замерз!

Не плач, не бійся, Ясочко: у хутрі Мишка твій! Нічого з ним не трапиться в хатинці сніговій!

Синіє ніч доріжкою, з віконних оболон. Дрімає Яся в ліжкові, і сниться Ясі сон.

...Ідуть моржі з тюленями по синьому льоду. З північними оленями ведмеді білі йдуть. Несуть дарунки й ласощі ведмедику вони...

Ой, сняться, сняться Ясочці такі солодкі сни!

Синіє ніч морозяна з віконних оболон. Нічим не потривожена в кімнаті тиша й сон.

Уранці встане Ясочка та й вибіжить на сніг:

— А може, Мишка ласощів для мене приберіг?!

Ведмедикова хатка. Наталя Забіла.

Ведмедикова хатка. Наталя Забіла.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!