Ого, наговорили!!! :))) Дякую, що заглянули "на проблему". У вірші говориться за прошарок молоді, яка починає соромитися своєї мови. Попервах їх "українізми" на фоні вєлікого русского дуже помітні!!! Саме цей прошарок, вичухавшись пізніше, і коситиметься на вас, коли обізветесь до них простолюдинською! З усіма іншими судженнями в відгуках - згодна! Знаю навіть випадок, коли син, приїхавши в село до матері, почав говорити з нею ламаною російською! Описано в вірші "На зупинці". Мені пощастило, всі мої діти патріоти рідної мови! Рідна - українська! Дякую ще раз за відгуки!
13.04.2012 19:26 Оля Стасюк
От пам"ятаю чудові слова Глазового:"От така біда в моєї корови - має, бідна, язика, та не знає мови."
13.04.2012 18:34 Каранда Галина => Лідія Яр
не знаю. мій малий в школі ту російську тільки "пробігає" разом з усіма, але читає російською прекрасно. якшо книга цікава, то я може й не згадати сходу, якою мовою я її читала, й Сашка теж мій колись таке казав. Хоча вірші таки по-різному звучать, тут я згодна.
13.04.2012 18:25 Лідія Яр
Коли я навчалась у школі(а було це таки давненько.....), то українську ми пробігали , а от російську учили. Тоді було якось байдуже, а з роками стало шкода, що по справжньому українську не учили, заздрю синові, він розмовляє українською краще чим я, а російською читати не любить. Я ж, у його віці і писала російською і читати було просто. У мене думка така-говори хоч і китайською, якщо ти нею досконало володієш, а ні, то говори рідною мовою.
13.04.2012 17:44 Каранда Галина => Суворий
не люблю його. як на мене, вульгарність не від мови залежить. Раніше ( давнооооооо:)) "Майстри гумору " подобалися. Ви маєте пам"ятати. а зараз з усіх гумористів мене лиш Задорнов може розсмішити і 95 квартал.
13.04.2012 17:34 Суворий
Як все-таки вульгарно виглядає російська мова на фоні української... Загадковий феномен. Поки звучить відокремлено - ніби нічого, а на контрасті - просто жах. Для суворих читачів рекомендую Лесь Подеряв`янський "Кацапи". Обов`язково в аудіо-виконанні самого автора. Контраст переданий один в один...
13.04.2012 17:28 Каранда Галина => Суворий
я їх колись з половини напам"ять знала. мені куміада подобалася, але її не я розказувала на сцені, а тато.
Павло Глазовий. Кухлик Дід приїхав із села, ходить по столиці. Має гроші - не мина жодної крамниці. Попросив він: - Покажіть кухлик той, що з краю.- Продавщиця: - Что? Чево? Я нє панімаю. Кухлик люба покажіть, той, що з боку смужка. - Да какой же кухлік здесь, єслі ето кружка.- Дід у руки кухлик взяв і нахмурив брови: - На Вкраїні живете й не знаєте мови.- Продавщиця теж була гостра та бідова. - У меня єсть свой язик, ні к чему мне мова.- І сказав їй мудрий дід: - Цим пишатися не слід, Бо якраз така біда в моєї корови: Має, бідна, язика і не знає мови