Правду кажете. Раба виховують у тому випадку, коли все завжди заборонено, коли карають за найменшу провину, коли покарання не відповідяє розміру проблеми і ще через купу умов, у яких самі батьки не можуть зорієнтуватися. Мої діти мають свобод стільки, скільки не мав я у кращі дитячі роки. Тільки все під розумним контролем. І ще ми пояснюємо причини і наслідки певної моделі поведінки.
Буває й таке, коли діти за природою спокійні, слухняні. Але коли вони істерикою домагаються свого і вважають себе центром всесвіту, то років так після семи вже пізно щось виправляти.
Я колись брав участь у обговоренні цієї теми на іншому форумі. Звісно, є прибічники авторитетного методу виховання із застосуванням "демократизаторів", а є люди, які проти такого способу впливу. Складалося враження, що ми користуємося різними словниками. Для мене трохи стьобнути дитину по м`якому місцю - це той спосіб, який рекомендує Сам Бог. Для опонентів - не інакше, як побиття, наче там ідеться про удари ногами в обличча. Але тепер бачу вже якийсь результат на прикладі своїх дітей, які вже забули про паски і їм на думку не спаде оскаржити батьківський авторитет. І діти наших знайомих, які не реагують на зауваження дорослих взагалі. А, виявляється, Бог мудріший?
24.04.2012 09:34 Деркач Олександр => Каранда Галина
Хочеться вірити, що досягнемо розуміння без різок..
23.04.2012 17:51 Тетяна Белімова
Пригадалось, у музеї Сковороди - діжка з лозинами, поруч лавка... Сковороду теж били! Можливо, це вплинуло на його вчення про два світи? А, може, навпаки - забулось, як страшний сон?
23.04.2012 15:37 Ірина Затинейко-Михалевич
так по батьківськи: розсудливо, з любовю, мудрістю та розумінням істинного виховання!!
Де немає мудрости, любові, батьківської справедливости, там... Кажуть, що і при певних умовах богопоклоніння можна лоба розбити. Та й для кожного віку свої методи. Скажімо, моїм вже 14 і 12 років, то тепер пасок слугує лиш для підтримання штанів. А раніше такі ліки, хоч і зрідка, та застосовувалися
23.04.2012 13:56 Каранда Галина
знаю випадки, коли таки призводили до зведення рахунків...