22.06.2012 10:24
-
338
    
  4 | 6  
 © Каранда Галина

Враження від Євро 2012

Враження від Євро 2012

з рубрики / циклу «не патріот я»

Нам не зараховують голи.

Нас принижують на власному полі.

Нам пісяють на газони.

І завалюють сміттям Хрещатик.

Це наш Труханів острів

перетворився на великий нужник…

Поки ми терпляче стоїмо в пробках,

Вони п’ють пиво і сміються

З наших пам’ятників…

А ми? – Ми вирубуємо дерева,

Щоб поставити для них намети.

Ми зрівнюємо з землею могили предків,

Щоб продовжити злітну смугу…

Ми зриваємо навчальний рік

нашим дітям,

Аби абітурієнти не заважали туристам.

Викидаємо на вітер мільйони,

Щоб справити на них враження

А вони? – вони здивовано

Обминають наші хліб-сіль…

І купують футболки

З надписом «Чорнобиль».

Ми піднімемо туристичну галузь,

Дякуючи Євро?

Звісно. Вони обов’язково повернуться,

Адже у нас дешеве пиво

І зовсім дешеві дівчата…

А ще – можна пісяти на газони…

Вони поважатимуть нас?

А ми – поважаємо себе?

P.S. А кнур-віщун

так нічого й не вгадав…



Лубни, 21.06.2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.10.2012 23:46  © ... => Сашко Новік 

 02.07.2012 21:34  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

колись давно в Полтаві йшла в гуртожиток с/г інституту до знайомої, точно не знала, де потрібний № гуртожитку, запитала зустрічних хлопців.... вони показали, і хитро так поспитали: "Ви теж до арабів?". виявляється, там жило багато арабів, і дівчата до них табунами ходили... мені було соромно, що про мене так подумали..

 02.07.2012 16:46  Ірина Затинейко-Миха... => © 

)))))))))))))))))))влучно, Ви пані Галю описали свої враження...погоджуюсь з усіма коментарями...аби дійти до роботи - щоденно пересікала фанзону - найбільше вражала візуальна доступність наших юних дівочих створінь, які кучкувались довкола розкомплексованих іноземців...

 25.06.2012 19:37  © ... => Микола Щасливий 

Британський фан Джим Хіл захоплювався грою нашого капітана в соцмережі: « Чудова гра, у якій ТАРАС ШЕВЧЕНКО забив два голи… Тепер я розумію, чому в Україні так багато вулиць і музеїв названо на його честь.»

 25.06.2012 10:22  © ... => Тетяна Белімова 

загальні речі складаються саме з конкретних випадків. Мені не соромно перед іноземцями, мені соромно перед собою, що ми дозволяємо так з собою поступати і нашій владі, і іноземцям.

 24.06.2012 23:29  Тетяна Белімова => © 

Галю, Ви не обржайтесь, але ми про різні речі мову вели! Я про загальні речі, а Ви про конкретнітеж випадки, хоча всі люди однакові, наші теж таке роблять. Ви просили написати про враження від Євро? У мене таке враження -все розікрали... Нічого не зробили. Соромно перед іноземцями!

 24.06.2012 16:48  © ... => Тетяна Белімова 

Таню, оце два дні збираюся Вам відповісти.... по-моєму, ми ролями помінялися!) за умовами гри - це ж саме я НЕ ПАТРІОТ, і саме я маю наїжджати на Україну, а Ви - її відстоювати в моїх очах!) принаймні, досі наче саме так було.:)) чи аж так шведи сподобалися, що хай собі тут і пісяють, і ........?)

 23.06.2012 17:09  © ... => Деркач Олександр 

{#}та ні, не придивлялася!)

 23.06.2012 17:04  Деркач Олександр => © 

А Ви уважно дивилися на кабанчика? Там таке...

 22.06.2012 23:53  © ... => Деркач Олександр 

та я щось дуже сумніваюсь, що кнура б справжнього в центр Києва б тягли.... швидше, звичайний кабанчик, Євнух:))

 22.06.2012 22:18  Деркач Олександр => © 

Враження зрозумілі, у мене фіфті-фіфті, а кнура на сало? не смачно, хай краще свинок покриває, тобто займається своєю конкретною справою

 22.06.2012 19:24  Оля Стасюк => © 

ні, наврад з нього лужне середовище вийде.

 22.06.2012 19:17  © ... => Оля Стасюк 

а суддю - на мило! а .....

 22.06.2012 19:13  Оля Стасюк 

Свиню - на сало! А вірш - на гасла!

 22.06.2012 16:35  © ... 

радує, що мої враження викликали тут таку дискусію.

 22.06.2012 15:42  Тетяна Белімова => Мила Савордсон 

Він так спокійно все це коментує, бо прекрасно знає, що нужників у нас немає! Ну, немає їх у Києві (там якихось два у центрі - що це на таку кількість народу?). А пивні ятки на кожному кроці! Куди ж тим іноземцям діватися? Не памперси ж їм купляти?
А міліція завжди закриває очі на все, що її матеріально не цікавить...

 22.06.2012 14:42  Мила Савордсон 

Якщо мер Києва коментує ситуацію про те як іноземні фанати випорожняються на газони з байдужістю і говорить : " Це ж наші гості.." . А міліція за цим спокійно спостерігає чи взагалі не реагує. Просто жах !
Певно цей білий вірш - крик душі .

 22.06.2012 14:35  Мила Савордсон 

Такі самі враження й у мене . Та повагу потрібно заслужити .

 22.06.2012 11:48  Тетяна Чорновіл 

Згодна з кожним словом попередніх коментаторів (про те, що будь-яку критику треба починати з себе), хоч і не була давно в Києві! Але таке по всій Україні робиться!

 22.06.2012 11:28  Володимир Пірнач => © 

Все правда, і це не тільки про них, це про нас. Завжди казав, перш ніж звинувачувати когось поміряй спочатку на себе. Я хочу образити всіх кого можна образити цими словами.
У Києві таке було завжди, він завжди був нужником для всього зброду якому цікаве шоу. Не обов"язковона Євро12. День Києва, день Конституції, День Незалежності після кожного такого "св"яткового" дня, Хрест, Майдан, Контрактова площа, Маріїнський Парк, Володимирівська гірка і теде, завалені сміттям. Всі дерева і газони навкруги щедро политі аміачною рідиною. І невідомо звідки береться це жлобство в організмах людей, але 90% це не ті хто тут живуть.
Я, наприклад, живу в Києві вісім років, він став моїм містом, тут я вдома. Я легко відрізняю людей, які приїхали сюди покуражити, і потім виложити фоточки у ВК - їм пофігу, що залишиться після них, більшість із них думають, що вони стануть крутішими якщо розіб"ють пляшку під ногами. Вони ловлять кайф від фрази «Ей ципа, пашлі на піва. Чьо ти!» і при цьому сміються як Саша Бєлий із відомого фільму. Так і хочеться дописати – Хед Шот!
Якщо вже пісочити то пісочити всіх. Дівчата (не всі, але справді велика кількість) – вечорами збиваються по-дві і намотують кілометрові відстані у центрі і у місцях скупчення іноземців, які «пісяють на газони», їх саме слово іноземець доводить до оргазму. Може вони вірять в казку про праведних принців, може у них свої причини для таких променад, але вони точно виходять на полювання. Але як не крути для всіх іноземців вони залишаються просто м»ясом, яке можна при нагоді виграти. Я зараз не говорю про класичні «бльосни», ті знають свою ціну і, як правило, їздять не вони, а до них.
Свято плебсу, всім весело. А якщо таке відбувається то все нормально, електорат задоволений, і гроші витрачені недаремно.
А іноземці, це такі самі люди як і ми, просто спілкуються іншою мовою. Їм властиві ті самі думки і почуття і серед них, як і серед нас, трапляються всякі. Я особисто бачив багато іноземців. Їм і справді хочеться погуляти, побухати, пот*тись – і вони щирі у своїх бажаннях. Ще вони цікаві і веселі, і легко йдуть на контакт, навіть вчать деякі фрази українською, щоб випити разом з нами. Загалом дуже приємне враження від них (Фр. Анг. Швец. Поль. ), а ведуть вони себе рівно настільки, наскільки їм дозволяють.
І останнє, здається я вже писав про це – Ніколи не читайте і не дивіться новини, тим більше новини цієї країни.

 22.06.2012 11:17  Тетяна Белімова => © 

А у нас на Позняках, Галю, виходи з метро як розрили у березні, так і по сей день... І нічого. Й так бігають по камінцях замість східців! І ніяке Євро нам не указ!
Тільки зганьбилися вчергове! Бо ніхто навіть англійської не потрудився вивчити! Не треба було нам те Євро доручати, бо не доросли ще!

 22.06.2012 11:16  Тетяна Белімова => © 

За статистикою - до Польщі приїхало на час Євро понад 2 мільйони чоловік, до нас близько 50 тисяч... Як Ви думаєте, чому? Грошей однаково виділяли! Але ми готелей не будували, як поляки! Ні! Для чого це нам? І дороги ми не робили! І там можна їздити! Не розтрясе! Не скляні! Ми все собі - у маєтки-яхти-рахунки. Чого ж грошам пропадати? От якось там стадіони зляпічили, хай і за те подякують!

 22.06.2012 11:12  Тетяна Белімова => © 

Галю! Все правда! Тільки я б ще додала дещо. А ми розкрали всі кошти, які виділило УЄФА! А ми підняли ціни втричі й більше на готельні послуги (тому й бідні шведи на тому острові опинилися)! А в нас немає громадських вбиралень (ну, немає!), тому і штрафів немає за пісяння на газонах! А секс-індустрією у нас менти займаються - от уже хто реально від ЄВРО збагатився! А ми закупили дешевий корейський мотлох, який сходить із рейок! А трамваїв нових зовсім не закупили і лякали іноземців раритетними довоєнними тарабайками! А ми навмисне сплюндрували Андрієвський узвіз, щоб не створював конкуреції з продажу сувенірів (нічого швендяти шведам по якимось там узвозам! хай купляють все у нас, у фанзоні!).

 22.06.2012 10:40  Тетяна Чорновіл => © 

Нічого! Піде кнур на сало! :)))) Все добре! Є й хороші моменти! :)))