Ненавиджу тему мови, через те, що вона з року в рік стає ще актуальнішою. Але вітаю людей, які її підіймають, бо значить - небайдужих ще багато! Дякую!
Сумна тема у такий піднесений і святковий день... На жаль... Мені здається чомусь, що стало можливим у нас через нашу ж власну апатію. Так були ті, хто виступали проти, але більшість, власне, народ їх не підтримали. Чого так?
09.11.2012 20:15 Каранда Галина
Привітання Президента України з нагоди Дня української писемності та мови
Шановні співвітчизники!
Щиро вітаю вас із Днем української писемності та мови.
Українська мова є потужним фактором консолідованого державотворення, що сприяє збагаченню духовної культури суспільства.
Із глибини віків Українська держава утверджувалася через писемне слово. Шлях його розвитку окреслений у визначних надбаннях наших предків - славетній Повісті минулих літ, Слові о полку Ігоревім, святому Пересопницькому Євангелії. Перлини словесної творчості ХI-ХVI століть стали вагомим підґрунтям для розвитку таланту багатьох великих українців.
Ці та інші вікопомні писемні здобутки засвідчили, що український народ має своє неповторне обличчя в історії світової цивілізації.
Сьогодні актуальними залишаються системні зміни у мовному законодавстві, спрямовані на всебічний розвиток та зміцнення позицій державної мови у нинішньому складному динамічному світі.
Ну я ляпнути можу щось не те завжди, а тут щей температура, добре, що тільки відразою обійшлося, а могло бути й гірше....Я .думаю, Ви зрозуміли, що ота відраза, то -одразу...Вибачайте неука...
Сильно!Ух!..Таки дістали запроданці кляті!Хочуть знищити нашу державність,адже без мови немає народу.Тому майбутнє української мови залежить від кожного з нас і від того,чи зможемо ми передати рідне слово своїм нащадкам.Промовистий вірш!