07.04.2013 19:53
для всіх
369
    
  8 | 8  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Катерина

продовження

більш за все хотілось їй, аби минуле не наздоганяло її - ані дзвінками, ані вкоренілими в її думки чиєїсь присутності, ані запахами...

Катерина озирнулась лиш для того, аби промовити «не тривож… не варто». І так розсікається простір несподіваним вібруючим голосом. І в думках не блукай  більше. Не з’являйся нахабно зненацька. У жодному вимірі контактування. Від мисленнєвої потайної тиші, нашарованою твоїм запахом, твоїм поглядом благальним, колись можна було оглухнути. А зараз... А зараз  натренована не зважати.

Усе несказане – несказане невипадково. Там їм і місце, у затишній невідомості – ніхто не підслухає, не прочитає, не спалить, не витре обережно-необережно натиском «delete». Усе, що кажеш зараз  видається таким недоречним, запізнілим...

Думки впокорені вірніші за всіх… «я дуже хвилювався за Тебе – лише скажи, чи в Тебе все гаразд?…»

"Усе пречудово… Лише анемони ніяк не заквітнуть – забарились… Ані фіалок, – спокусливо-потайних, в невипорснутій  досі  траві не видно. Лише став менш «концентрований» запах чиїхось парфумів. Напевне, вивітрився в «багатолюдді  сотень днів… Лише прийшлося віджити тих непростих некоротких сотень-сотень днів… А  так усе пречудово…»

 Руки одразу так змерзли від дотику телефону, дощити нізвідки почало тільки на щоках...І знову ті слайди в голові вихором почали перекручуватись самовільно, контроль над якими втрачається, як тільки по ту сторону єдиного простору хтось перекладає такі ж самі слайди.

«Чудово… я мушу тільки знати, чи в Тебе все добре?!… Якщо мій голос так непокоїть Твій простір, я буду говорити мовчки до Твоєї тиші – вона ніколи мене ще не обманювала… Жодного дня не обманювала із тих сотень…»

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.05.2018 23:10  Скритый => © 

Мени сподобалось жду продолження

 09.04.2013 09:15  Деркач Олександр => © 

Почав читати, зрозумів що пропустив, прочитав там - дуже подобається як написано...і тут - класно про несказане...

 08.04.2013 15:10  Ірина Лівобережна => © 

Цікаво. Я вже хочу продовження!!! ))))
Я як завжди приміряла на себе... В мене був період коли я благала дзвонити і писати, бо мені це було потрібно як повітря. І я заводилась від того, що ЖОДНИХ ВІСТЕЙ за день не було...

 08.04.2013 15:02  Недрукована => © 

Поки нічого не ясно, глибокий образ Катерини тільки почав розкриватися. Мені подобаються її ігри зі слайдами, її роздуми про невипадковості і сотні днів. Іринко, дуже цікаво що ж там далі. Хочеться подій)
З нетерпінням чекаю продовження!

 08.04.2013 14:58  Ірина Лівобережна 

Дуже близькі мені переживання ліричної героїні... Іноді просто хочеться знати що ВСЕ ДОБРЕ!!! Невже ТАК ВАЖКО подзвонити чи написати!? І коли оце піклування раптом зникає...
Ви так виразно все передаєте!

 08.04.2013 11:00  Тетяна Белімова => © 

Катерина - складна особистість... Автор вміло розкриває перед нами, читачами, мотивування цієї її не-простості. Це і спадково-породисті чинники, і сирітство, і кохання... Всі ці чинники формують образ інакшої, маргінальної людини...
Цікаво, якими вчинками здивує чи не здивує нас Катерина (тобто автор Ірина?), поки що ми бачили лише риси до психологічного портрету. Може, вже час подати декілька подій? Хоча і так як є - гола психологія - мені теж страшенно подобається!
Психологія і психіка - два незвідані меридіані (у тому смислі, що мері й діани))))

 08.04.2013 10:51  Володимир Пірнач => © 

Гарний текст.
Сумно.. таке враження, що у цьому році відмінили весну і тепер замість піднесених емоцій і почуттів хтось щедро розсипає пустоту..
Сподобалось.
Плюсую.

 07.04.2013 21:33  Дебелий Леонід Семен... => © 

Читається легко! Наповнено думками, які затягують, зацікавлюють до пізнання ненадрукованого. Успіху Вам!

 07.04.2013 16:54  Каранда Галина => © 

гарно передаєте душевний стан...