18.07.2013 13:47
для всіх
333
    
  13 | 14  
 © Ярослава Яковенко

Старий камін образ

з рубрики / циклу «Архів»

Втомлений вечір закрадався у вікно, втім мені все одно. Недбало згадуючи день, я поринала у камінний ефемер, що, відмираючи, відроджувався знов. На вуглинах грав вогонь, мов досвідчений змієлов, пожираючи полінця знов і знов.

Усе, що бентежило, помчалося геть. Без вагань, ніби іскри в диму, залишивши на згадку тишу. Ледь вловиму і таку сумну. Сидячи кілька хвилин в напівзабутті, сама собі була смішною у дивному передчутті відпочинку на самоті.

Вогонь палає та лащиться до руки. З ним поринаєш у давно забуті, під легким шаром пилу, дні. Миттєво воскресає, все, що втрачено душею, та не назавжди. Яскраве світло забирає в темні далі, у морок, нескінченну темряву. В часи, коли життя зруйноване, і знову повинна я відтворювати все з основ. Поставити на карту і програти без жалю не вмію, але вчусь. Батьки прищеплювали чесність, твердість, простоту. Але непросто часом встояти під тиском натовпу, чужих промов у вухах і досягти мети. Успіх і поразка ­ - оманливості маски на обличчі одному.

Я вже пробачила образи і ворогу єхидному, і другу, привітному тільки з вигляду. Мережива витончених пліток, безглузді інтриги, грубі закиди і пихаті слова. Пробачити не хотіла, але змогла. Уперто вірю, що була права. У світі і без того кепсько, повно зла.

Вогонь принишк. Було б чудово, аби й мене пробачив хтось і загасив вуглинки зла.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.03.2016 09:56  Тетяна Чорновіл => © 

 19.07.2013 00:06  Зав`ялова Валентина => © 

Чисто і гарно.

 18.07.2013 19:00  Дебелий Леонід Семен... => © 

Сподобалося!

 18.07.2013 15:59   

Каміни завжди навіюють меланхолію :)) Майстерно, кінець світлий, а початок лякає - вогонь-змієлов. Страшно )))

 18.07.2013 14:44  Каранда Галина 

голова обертом від Вашого стилю))))) Він настільки своєрідний, що саме його неповторність і подобається. (та є повтори рим : зла-зла, знов-знов:)))))))))