16.02.2014 17:15
лише 18+
257
    
  3 | 6  
 © Лідія Вєтрова

БУТІК МРІЙ

БУТІК МРІЙ 1-5

      1

 

Кілометри дротів плели дивне мереживо... Сплітались в людські голоси, поєднували міста, села. Дивна все таки річ цивілізація.

В її квартирі у центрі стародавнього Ужгорода колись міг жити панич чи панянка, до яких лист від коханої людини йшов тижнями, а то і місяцями, лист просочений мріями, емоцііями. Він навіть міг мати запах кохання.

У неї ж був Інтернет. Це така дивна штука - куди вона могла сховати всі свої радощі, всі невдачі, в ньому жив її образ. Чи то пак декілька - вона дуже любила свої світлини - сумні і з чарівною посмішкою, звабливі і романтичні до нестями. А ще - їй дуже подобались фото з її дочкою - маленьким янголятком, яке щойно вивчило свій перший віршик. Доречі янголятко і звали Ангеліна. Мабуть вже час представити вже і нашу героїню - знайомтесь - Анна. Одружена, має дочку, освіта... яка різниця яка освіта. Був у її житті ще і фоновий портрет чоловіка, так так - того що записаний у паспорті. Людини котру колись любила, розуміла, вірила - але він вперто заштриховував всі почуття безглуздими ревнощами, образами, підозрами.

Ліки знайшлись просто - варто було один раз пірнути у нетрі інтернету як життя почало знову розфарбовуватись. Полутони, напівфарби та все ж краще ніж сіре. Там розуміли, вірили, помічали й на відстані, що вона все ж жінка. Вона знову відчула себе привабливою, цікавою. Вона почала жити! Хай і в нетрях інтеренту та все ж ЖИТИ!!!

Ангелінка в садочку. Обідня перерва. Контрольний дзвінок благовірному — на роботі, буде довго. Цивілізація вразила і її - Анна пішла на перше побачення з незнайомцем з он-лайну.

 

2

 

Страх. Не одяг, не макіяж, не мрії... Страх і Совість — ось з чим вона йшла на те побачення. Маньяк? Збоченець? Одружений? Щастя якщо обійдеться лише тим що він дружить з фотошопом. Пізно — назад дороги нема.

Ні... На диво нічого так собі. І очі, очі живі, таким очам хочеться вірити. Голос — вживу його голос ще ніжніший але... Хто приходить на побачення з другом? Ну то й що, що вас відправили в це відрядження разом. Це капець!!!

Щастя, що друг виявився досить таки свідомим і швидко зрозумів, що третій як кажуть зайвий. Прогулянка вулицями старовинного міста і без того давалась важко. Права рука немов без неї їздила на курорт. Засмага на місці де мала бути обручка просто муляла око, різала погляд і ще безліч інших форм дискомфорту, та все ж обручка була далеко в бездонних нетрях жіночої сумочки. Окуляри здавалося на пів обличчя, хоч і підбрані до того і все таки досить непагано вписувались в образ. Без них здавалося що пів міста розуміє, що зараз відбувається. А знайомих у неї в цьому місті було дійсно багато. Втекти... Куди? Що за вдача? Літо, всі кав`ярні перейшли на літні майданчики, знадвору. Ні не можна сюди! Ось.. Нарешті! Кав`ярня не просто тиха а й з кабінками за шторами. Мінус звісно був. Це була кав`ярня при готелі і від цього почуття ризику і спокуси лише посилювались. Але ж нам саме це так і вабило — Страх, Спокуса, Ризик і одне маллллююююсеньке “але” - Совість стукала в скроні немов відбійним молотком. Чим більше тонула в його очах. Чим більше пригублювала терпко-солодке вино тим більш посилювалась війна Спокуси і Совісті.

Прийшла смс. Сестра погодилась забрати Ангелінку з садочка. Спокуса пішла у наступ. За мить ключи від номера зрадницьки заблищали у його руках і ліфт рушив в гору... Якби не ліфтер все б сталося прямо тут і зараз. З третьої спроби ключ поцілив у лічину замку і Анна вже притиснута до стіни номеру і обіймає його спину ніжками.

Спокуса іде в завершальний наступ!

 

3

 

Але й Совість не збирається здаватися. Пальці які стискають його голову перед очима. Знову клятий слід від обручки. Обручка... Сумка!!! СУМКА!!!! Сумка лишилася в кафе.

Анну вкрило холодним потом. Дякувати Богу одяг був ще на місці і лише оправивши спідницю вона стрімголов полетіла вниз. Ліфти не їздять з такою швидкістю як вона збігала по сходах. Жоден працівник готелю так швидко не дістався б з номеру до кав`ярні, як то зробила Анна. Вона неслась по холу ледь не збивши поважного дядечку, він ледь встиг прибрати в сторону свій чудернацький чемодан.

Мерщій в кабінку.... Нема!!! Допит офіціантів був виконаний на професійному рівні та все чого вдалося досягти це те, що парочка з кабінки щойно вийшла так нічого і не замовивши. Анна понеслась на вулицю. В думках міліція, слідчі,. втрата документів. Бажання кричати було нестерпним, а вулиця на диво порожньою. Вона зайшла у першу підворотню, сперлась до стіни спиною і сповзла вниз. Те, що коїлось в її голові важко описати словами.

Як? Як повернутися додому? Що сказати. Грець з грошима. Грець з тими документами. Обручка... В сумці була її обручка — з малесенькими сяючими камінцями — така як ні в кого. Він замовив її в столиці спеціально для неї. Він той кого вона тоді кохала до нестями, той кого зараз вона боялася понад усе. Він міг забрати Ангеліну!

Тишу в підворотні порушив волоцюга. Коктейль його ароматів різко кидався в ніс, не підвести голову було неможливо — суміш спиртово-аналізного змісту різко контрастувала з таким знайомим їй ароматом — у нього в руках були її духи... Jeanne LANVIN. Вона різко ріднялась і від переляку пляшечка випала в нього з рук. Здавалось все навколо пахло Анною. Волоцюга спробував задкувати але Анна вже встигла помітити що у нього в руках сумка, чи то пак те що від неї лишилося. Ручка, кармани були відірвані. Анна без вагань ринулась в бій. Волоцюга не очікував такої атаки і навіть не противлячись віддав навіженій сумку і втік. Сумка була абсолютно порожня. Анна знала те, що не знав ніхто крім неї — в малюсенькому кармані для ключів, який не надто помітний на перший погляд була її обручка.

Зі спиною витертою об стіну в підворотні, знявши подерті від пристрасті панчохи, витерши, чи то пак розмазавши туш під очима Анна пішла додому. Жити хотілося знову.

 

4

 

В ту мить здавалось все місто дивититься лише на неї.А якщо точніше на те, що лишилося від неї - її зачіски, бездоганного макіяжу, одягу після підпирання стіни. Грошей на таксі, ясна справ, а не було, телефону подзвонити теж. Жах!!! Жах не ходить сам — на зустріч йшла Лєнок. Якщо когось і боялась побачити в цей день Анна то першою в черзі була Лєнок. Подруги не розлий водою. Одна парта в школі, одна компанія по життю, однакові смаки в чоловіках. Так — чоловіки, вони наче чорні кішки пробіглись поміж давніми подругами. Дивна тенденція спостерігалась в роки їх юності — який би крутий хлопець не був у Лєни на той час, справою честі було для неї позагравати до того з ким зустрічається Анна. Навіть теперішній чоловік Анни в певний період був піддався на її провокації — Анна на той час вважала, що “перший раз” має бути хай не в шлюбну ніч, але точно після заручин. Лєну ж довго вмовляти не довелося — побачивши що Олег не настрої вона швидко скористалась можливістю і прибрала його до рук. Хай лише на тиждень — але все ж поставила свою галочку в блокнотику. Так — вона колекціонувала чоловіків.

Не просто чоловіків — а тих хто мали серйозні стосунки - закоханих, одружених. Олег довго не грався, на той час йому все ж було важливіше наявність душі а не тіла. Тому вдавшись до важкої артилерії на кшталт написів на асфальті під вікнами, квітів щодня, собаченятка її улюбленої породи під дверима він випросив пробачення у Анни.

Лєнок виглядала як завжди — викликаюча зовнішність заставляла пригальмовувати автомобілі. Це був як раз той випадок коли на дорозі варто ставити знак — “Обережно — короткі спідниці ”. Треба було бачити її очі в ту мить коли вони зустрілись поглядами

- “Привввііііітт” - ледь стримуючи подив промовила Лєнок. «Не очікувала тебе побачити, тим паче у такому вигляді. Що сталося?»

В голові Анни немов в величезному мурашнику забігали думки, та й самі мурашки забігали по тілу. Руки почали терпнути і… Так. Саме так! Вигадувати щось все одно доведеться – то чому це не випробувати саме на Лєнці! І понеслось…

- «Уявляєш… Стою біля банкомату зняти гроші, зняла пішла і відчуваю, що хтось пішов слідом, я тільки хотіла обернутись, як мене хтось смик у підворотню – я навіть зойкнути не встигла – а мене пхнули і я вдарилась головою в стіну і все, ні телефону, ні грошей, ні документів і скільки я там пробула не можу і сама сказати – щойно отямилась» - і Анна непомітно пораділа цій зустрічі. Саме Лєнок як ніхто підходила для випробування правдоподібності вигаданої версії.

А Лєнок повелась як маленька - «Анютка, Сонце… Та як же так… Давай я тебе додому відвезу. Я на машині» - Неочікуваний подарунок долі був дуже доречним. Олег і Лєна останні кілька років не бачились тому Анна була впевнена – її присутність відволіче увагу Олега хоча б тому, що переслухати її було просто неможливо.

Вдома все сталося як і передбачала Анна – їй навіть не довелося розкривати рота – Лєнок швидко випалила свою версію того, що відбулося – Зійшлися на тому, що добре що Анна лишилася цілою а решта наживне. Олег подякував Лєнці за порятунок і запропонував зробити кави, а Анна тим часом заснула.

Зранку, чоловік сам відвів Ангелінку у садочок, а Анна першою справою пірнула в он-лайн. Вона не знала, що з її кавалером, після того як вона втекла з номеру. Та на її здивування лист був не надто приємним – «Треба було одразу думати що робиш. Динамівка. Прогулянки. Кав`ярня – а сама втікати на самому цікавому місці. Не пиши. Не дзвони мені. Забудь!»

«А так і краще» - подумала Анна Так - «І покарання мені і урок на майбутнє!» «Все! Ніяких он-лайн!»

«Наївно» - подумала доля

 

5

 

Життя попливло своїм чередом. Ангелінка тішила, Совість мучала. Ті муки, які були перші кілька днів після того всього запам`яталися б надовго. Але були і певні позитивні моменти.

Перший позитив проявився в цікавому плані. Анна попросила сестру забрати на першу ж ніч після того випадку, а сама... Олег не встиг перетнути поріг дому і вмикнути світло. Анна підкралась позаду і пальчиком до вуст наказала йому мовчати.. Зав`язала очі чорним шовковим поясом від халату і повела в кімнату. Коктейль з почуттів - Пристрасті та Спокуси, Страху та Провини просто не міг не вибухнути в Анні і Олег був єдиним кого могла накрити ця хвиля. Він був в шоці коли Анна поклала його на підлогу по дорозі стягнувши з нього кофтину і джинси.

Джинси полетіли кудись в бік, кофта під голову Олегу а сама Анна сіла йому на губи. Ні, не сіла а ледь торкнулась його. Якби очі Олега не були зав`язані то його погляд в ту мить вразив би багатьох. По перше - Анна явно була без білизни. По друге те, що в ту мить торкнулось його вуст було таким ніжним, таким гарячим і таким вологим, що лише від цього можна було втратити розум. Анна спочатку тримала руки Олега своїми руками, а потім не витримала і відпустила їх. Її руки вже притискали голову Олега, задавали ритм рухам його язика. Це був перший хеппі-енд Анни не звичайним способом. Взявши кілька хвилин на те, щоб впоратись з тремітнням тіла Анна віддячила Олегу тим же способом. Вона знала. Вона просто відчувала, що її вуста дуже подобаються кожній частинці його тіла, а особливо його вірному товаришу.

Жити стало легше. Чоловік вже не здавався таким поганим і прискіпливим. Та ж Совість не дозволяла гризти його за кількахвилинну затримку на роботі. Навіть бльостки на його одязі вже не викликали приступів ревнощів, звичайно якщо їх було одна дві. Та все ж совість мучила Анну, не давала спокою ні вдень, ні вночі. Так хотілось комусь висповідатись, поділитись та кому таке можна розказати? Подругам? - Це циганське радіо а не подруги - часом таке придумували, що коси дибом ставали, а коли з`ясовувалось, що це не відповідає дійсності була стандартна фраза - "Це не я, це мені Галя сказала" чи Вєра, чи Свєта, хіба то було важливо - до крику хотілось виговоритись!

Інтренет!!! Тут її ніхто не знає. Може хтось і вислухає. Може і порадить. Анна вирішила створити блог під ніком Ledy WinD і викласти туди свою історію. Тоді вона ще на краплинку не усвідомлювала, що це не її кінець, а тільки початок.

 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 18.02.2014 21:52  Ірина Червінська-Ман... => © 

це за принципом - хоч би що, але говорять? так, увагу цим твором ви привернули, тільки така увага небагато коштує - максимум два-три дні, а далі творіння, як дешева попса, забудеться, і дискусія теж не залишить жодного сліду у читачів. а от чи ви з неї щось винесете?
багато на цьому порталі є людей, пісні яких виконують співаки, є автори, поезію яких зачитують на Майдані, є навіть переможець "Коронації слова". але це не означає, що вони вже не повинні працювати над стилем і словом, навпаки цей факт накладає ще більшу відповідальність щодо змісту і форми їхньої творчості.
Ваші вірші хвалять на Клубі поезії, але там усі хвалять одне одного. і то лиш тому, що не сприймають навіть елементарних зауважень. на цьому порталі теж в основному автори, які лише висловлюють своє бачення твору. та якщо ви впевнені, що цей текст вартий уваги, і вважаєте, що зауваження авторів несправедливі, то ризикніть віднести його якомусь критикові? що він вам про нього скаже?

 18.02.2014 20:51  Дявяносто Девятьи Девять по Фаренг 

Стереотипно, шаблонно, таких историй на определённых сайтах, форумах тысячи

 18.02.2014 17:03  Ірина Червінська-Ман... => © 

дивно, але ваші коментарі чомусь написані грамотніше і цікавіше, аніж сам твір. і дійсно, чому ви тут жінка, а на клубі поезії - чоловік?
якщо ви й справді чоловік, то бачу, що із жіночою психологією знайомі мало, або це погляд чоловіка на те, якою жінка повинна бути у ліжку.
є безліч еротичної та порнографічної літератури, але все залежить від подачі, навіть порнографію можна описати так, що від прочитання можна оргазм дістати, а тут до цього ой як далеко.
придбайте "Кама-сутру", перечитайте там описи поз, як можна красиво написати про сокровенно, щоби аж слина потекла, бо це нікуди не годиться, занадто просто і шаблонно. даруйте

 17.02.2014 23:01  Тетяна Белімова => © 

Назва нагадала заголовок роману Ольги Деркачової "Крамниця щастя". Не знаю, чи ви читали?

 17.02.2014 22:55  Тетяна Белімова => © 

Сподобалося, як ви пишете! Динамізм і відвертість - це, на мій погляд, плюс. Ви вмієте зацікавити читача, втягти його у свій дискурс - це теж безумовний плюс.
Помилок явних не побачила. Коми - то компетенція редактора, який буде працювати з вашим текстом. А з часом ви й самі навчитеся.
У вас цікава ава))))))))))))) Враження дежавю! Ми не могли десь раніше бачитися? В Ужгороді в 2010, чи раніше у Новоград-Волинському?

 17.02.2014 19:25  Недрукована 

Да, і назва якась невдала. Ні про що.

 17.02.2014 19:19  Недрукована => © 

фух! Навіть не знаю як би це отак, щоб пом’якше.
В житті не читала нічого огиднішого за останню "главу" чи "шматочок" цього тексту. Попередні чотири теж читала і не розуміла для чого я це роблю. Не розумію для чого писати такі речі ще й виложувати їх сюди. Ще й в такому вигляді - з купою помилок, без будь якої структури, фактури, з недолугим сюжетом. Не знайшла нічого за що б похвалити.
Речення побудовано невдало, безліч русизмів, а подача - то взагалі.. "2 прехлопа 3 притопа". Дуже споіваюсь, що такі тексти ніколи не будуть виходити в друк.

 17.02.2014 19:17  Володимир Пірнач => © 

Я домучив цей текст..
Чесно скажу, я рідко залишаю негативні коментарі, але цей текст просто жахливий. Навіть якщо зважити на те, що він абсолютно жіночий і я зовсім не та цільова аудиторія, яка мала би залишити схвальний відгук..
Це жахливо!
Початок незрозумілий, в двох словах зав’язка і ще не виписавши тисячі слів уже чиїсь ноги обплітають якогось сумнівного і майже незрозуміло звідки вирваного персонажа. Обплітають не спокусливо, не еротично, а якось хтиво і низько, при чому перед цим так гарно згадується про доньку..
Закінчення просто вирвало мозок. Я напевно вперше пошкодував, що уявляю собі картинку, коли читаю текст.. знову ж таки не еротично, не спокусливо, а волого, липко вульгарно і дуже противно..

 17.02.2014 12:51  Олена Вишневська 

ВІдверто...
Захоплює...
Читаю далі!

 16.02.2014 12:30  Марієчка Коваль 

цікаво. Так розумію - буде продовження.

 15.02.2014 17:10  Суворий => © 

Як Ви думаєте, якщо РОМАН (якщо це дійсно роман) порізати на такі маленькі шматочки по одному абзацу, на скільки легко ЧИТАЧАМ його буде читати? Чи це не типовий роман з кількох таких фрагментів і все???? Написано непогано, але структура турбує...

 15.02.2014 14:09  Суворий => © 

Увага! Для ведення нумерацій фрагментів творів, що публікуються частинами, передбачене спеціальне поле в формі редагування.