01.12.2014 15:25
для всіх
235
    
  2 | 3  
 © Симор Гласенко

Хвороба

Моя мама просить мене кинути курити. Зізнатись собі, що то не потрібно. В око плюнути здоров’ю легко. Та витерти його сльозу важко. А інколи неможливо.


Не важливо.


Ти уявляєш, що в тебе робиться всередині від цих цигарок? Мене питала мама. Мама питала мене.


Мине.


Пройде осторонь. Як тарань повз гачок п’яного рибалки. До останку прагну згоріти. Від звички, як від запальнички.


А всередині? А всередині бруд. І сморід. І пилюка блукання. І навмисне забуття. І рій. І зграї. І вигнанці з Ізраїлю. І поламані деталі спроб. І зламані крила мрій. І потерті підошви вчинків. І холодна кава бажань. І пліснява вагань. І страх. І пластикові руки. І коробочки звуків. І розлита вода. І тиша. Холод. Самота. І пісні. І рими з віршами. Вішалка без театру. Батіг без пряника. Цар без голови. Кольори пташок. Списані стрічки. Метри відзнятого матеріалу. Пластилінові фігурки оман. Шматки неба. Горнятка землі. Туга за парканом. Барвінок в снігу. Пропущені виклики. Скинуті дзвінки. Придушені повстання. І жодної революції.


Нічого собі набір. Набір нічого собі. Набір собі нічого.


Мамо! Цигарки тут ні до чого.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.12.2014 00:48  Симор Гласенко => © 

Дякую всім за коментарі. Більше не знаю, що сказати… Давайте я краще писатиму далі) І не ображайтеся. Я читаю все і з нетерпінням чекаю на відгуки. Тим паче такі глибокі і різносторонні. Я би залюбки з вами всіма зустрівся за склянкою віскі в якомусь затишному барі на мокрій вулиці. Знатна вийшла б п’янка) Таке собі творче збіговисько) Такий контакт мені до вподоби. З повагою, Симор Гласенко.

 03.12.2014 02:41  Деркач Олександр => © 

Класно

 01.12.2014 18:13  Ем Скитаній => © 

дуже сподобалась ця Ваша суміш верлібру з прозою!..

 30.11.2014 22:25  Маргарита Проніна => © 

Ви зламали мені мозок своєю прозою. Це, як пити сік замість жування сотні яблук чи інших фруктів. Я навіть свої роботи стала інакше писати. Дивина та й годі... Дивно саме те, що не знаходжу захоплених відгуків під Вашими творами, натомість, мої схвальні Вам рецензії дуже жорстоко баняться недоброзичливцями(( Дивина та й годі. А мені насправді дах зносить - як круто!

 30.11.2014 12:37  МК => © 

Жах. Ну ви самі колись це зрозумієте. шкідливо - не любити. куріння мама вибачить.