Рудий ліс — близько 10 км² території дерев, прилеглих до Чорнобильської АЕС. Висока доза поглинутої радіації призвела до фарбування їх у буро-червоний колір… ночами спостерігали світіння загиблих дерев. Під час робіт з дезактивації території ліс було знесено бульдозерами і поховано. (Матеріал з Вікіпедії)
Дуже дякую за відгук! :)) Приємно, що вірш сподобався! Та, вибачте, своє гІлля все ж лишу... Чомусь гіллЯ мені не імпонує, мабуть тому, що в моїй рідній місцевості так не говорять. Наша мова - багатонаголосова, і так гарно, що кожен у ній може вибрати краще для себе! Ще раз вдячна за оцінку твору!!! :)))
19.01.2012 10:15 Ігор Рубцов
Добре виписаний вірш, хоча тема така... А проте, слово має доходити і ворушити трошки нашу свідомість. Тому й добре, що цим віршем зачіпаються струни душі і пробуджується бажання зберегти те, що лишилося нам, що ми поки не знівечили. А ще маю пропозицію. Якщо Ви не проти, щоб поміняти розташування слів: "Сніги розлоге гілля вкрили," на "Сніги гілля розлоге вкрили,". Обґрунтовую думку. У слові "гілля" краще мати наголос на останньому складі, тож, мені здається, мій варіант слушний. Але на все Ваша воля. Вірш, у будь якому випадку чудовий.
Найцікавіше те, що цей вірш виник випадково, спонтанно, як і "Калинова журба", і я сумнівалася, чи ставити його на конкурс, адже лишилося не так і багато часу до кінця місяця. Дуже рада, що вірш сподобався!
17.04.2011 19:57 Микола Щасливий
... лідера було вибрати не важко, це єдиний твір, який має 8 голосів і усі найвищі та більше 20 коментарів.
Вибачте, якщо ненароком образила Вас своєю недолугою подякою за коментар. Але «Сам Чат» прозвучало не з сарказмом, а від щирого серця, бо я закохана в вашу ліричну поезію(без перебільшення). Тільки от так гарно коментувати не вмію, тож мовчки ставлю «чудово». Ще раз прошу вибачення! Творчого натхнення Вам.
?
07.02.2011 09:58 Микола Чат => Микола Щасливий
"сам Чат" - навіщо цей сарказм? Я просто хотів від щирого серця подякувати автору, вірш якого припав мені до душі.
Я відчував це вже не раз,
Як на хресті зневаги фраз,
Відкриту розпинали душу...
Це боляче... зізнатись мушу.
P. S. То ж ображатись я не стану,
І на Миколу?! Й на Тетяну.
20.01.2011 14:46 Микола Чат
Так поетично!! Бринять струни душі моєї... Вірш зачепив за живе! Авторка, безсумнівно, заслуговує похвали! :)
19.01.2011 16:14 Микола Щасливий
Пані Тетяна вже не раз перемагала в наших конкурсах, тому буде не дивно, коли знову отримає перемогу :)
...поки ще нічого не ясно, голосуємо та коментуємо, якщо хочете підтримати саме цього автора!