30.04.2017 11:52
для всіх
310
    
  7 | 7  
 © - Таня -

Вівсянка

Хтось коли-небудь варив тобі вівсянку?

Ні, дурнику, та, що заливають окропом і ковтають за п`ять хвилин - не рахується. Я про справжню вівсянку. Про дбайливо додані пів склянки молока і цукор за смаком, про дрібно порізані сухофрукти чи свіжі яблука. Про десять хвилин кипіння на малому вогні, аби не збігла. І про ті п`ятнадцять, за які вона встигає вистигнути до потрібної ідеальної температури.

Ні? Я так і думала.

А знаєш чому? Бо вівсянку варять лише по-справжньому рідним людям. Бо вівсянка - це вже серйозний крок. Її треба заслужити. Сам подумай, кожен може набрати номер доставки суші чи тістечок або замовити круасани в магазині. А хто заради тебе прокидався на годину раніше, прибирав сліди вчорашніх веселощів і свинарник у вітальні? Хто ставив чайник або діставав турку і обережно, аби часом тебе не збудити, зачиняв двері до кухні?

Хто варив вівсянку, ну ж бо?! Ніхто.

Бо ти цього, мабуть не заслужив.

Або люди були не ті.

Або світ став якийсь не такий.

Але ж у ньому все ще є я - людина, яка хоче закохатися і варити вівсянку на сніданок, є ти - людина, яка буде ту вівсянку із задоволенням наминати.

В чому ж тоді проблема?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.05.2017 12:08  Віктор Насипаний => © 

Що таке есе? Міні - ноавела, шкіц, психологічна замальовка з натяком на сюжет. Можливо. Написано добре, креативно по формі. є думка. Щодо попереднього комента про геніальність. то це мене усміхнуло. Є роздум. є недосказаність. завуальованість думок. не знаю. чи це плюс чи мінус. чи це такий авторський задум чи невелика недосконалість. можливо, варта трохи розширити рамки твору, уточнити, більш яскраво виокремити суть. а з іншого боку - недосказаність - то поштовх для читача самому домислити, активувати думку.Безумовно, мінімалізм у худ.слові - річ хороша. Це ознака таланту. Але ідеально втиснути мудрість, яскравість і глибину в невеличкий твір - досить непросте завдання. Плюсую. моє шанування.

 30.04.2017 22:39  Віталій Перетятько => © 

Гарно написали. Глибоко.
Дякую, що повернули туди, де колись була "вівсянка".
Пишіть, обіцяю читати:-)

 30.04.2017 19:07  роман-мтт => © 

неправда. я - варив своїм дітям вівсянку, але не на молоці а просто на воді, з додаванням меду та родзинок. ;) здогадайтеся, хто мене того навчив?