14.10.2017 16:18
для всіх
285
    
  7 | 7  
 © Віталій Перетятько

Майдан в Україні, Росії

Захисникам України

Російський майдан – сотні три росіян, 

на думці Тамбов, Колима…

«ОМОН», – хтось гукнув, 

хтось за руку смикнув…

І вже протестантів катма.

Майдан в Україні – півжмені дітей, 

попереду люта зима, 

«Там «Беркут»… Тримаймось…

Усі на Майдан…».

І «Беркута» більше нема…



Устер, Давно

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.03.2018 13:54  Наталья => © 

Не все ли равно на каком говорить языке?! Лишь бы оставаться человеком в любой ситуации.

 17.10.2017 07:57  Тетяна Белімова => © 

Загалом це непорівнювані речі... М. Костомров, чільний учасник Кирило-Мефодіївського братства, історик, фольклорист, етнограф, у 19 ст. написав наукову розвідку "Дві руські народності" (1861), де на підставі великого порівняльного матеріалу довів, що українці не росіяни, а цілком окрема нація. На той момент, коли видавали Валуєвські циркуляри (1863) та Емські укази (1876), це було актуально.

Нині, коли триває російсько-українська війна, необхідність такого "розрізнення" більш, ніж очевидна. Проте, сподіваюсь, настануть мирні часи, коли наш імперській сусід приборкає жагу до завоювання чужих земель, а займеться облаштуванням своєї. От тоді, певно, потреба в такому протиставленні зникне. Дай, Боже, щоб назавжди.

Ти, як представник, іншої країни в центрі Європи, розумієш і вагу Майдану, і вагу оборони наших східних теренах. На жаль, Європа поки не осягнула значення України в протистоянні цивілізації і політики пуйла. Аби розуміла, уже б стояли пам`ятники українському воїнові / українському козакові, який боронить і її від орди, і завдяки кому вона сито живе. Ти, як справжній українець, розказуєш це світові. Так і має бути. Хто ж, якщо не ми самі? Донось правду.

 14.10.2017 17:59  Борис Костинський => © 

Саме ТАК, пане Віталію!