05.05.2011 04:07
-
379
    
  1 | 2  
 © Наталка Янушевич

Критика

Христя луснула дверима і шубовснула на диван. 

- Знавці! Теж мені, знавці! Динаміка, метафора, рима… А те, що воно йде від серця, вже не рахується. 

Вона була люта. «Мабуть, це завищена самооцінка або амбіції,» - думалось за хвилину. 

І справді, чого так нервувати. Але ж нервувало! Ще й як! Підкидало і трусило. Знищили все без жалю. Усе, що плекала, ховала і, зрештою, насмілилась показати! 

З очей бризнули сльози. А потім почалась справжня злива: дівчина ревіла в диванну подушечку, відриваючись тільки, аби захопити повітря. 

І їй полегшало. Справді. Без розради інших. Стало ясно очам і думкам. 

- Це ж тільки окрема точка зору. Точка… Що таке точка? 

Христя раптом зрозуміла, що не варто сприймати це як точку Всесвіту – зірку або комету. Нехай це буде точка розміром з мікрон. Хіба така дрібота може знищити відбитки її серця, занотовані на папері. Хіба може справді допомогти і підказати? Ні, не хвалити, а саме підказати, додати зрозумілості, чіткості. Така точка може влучити у крило. Справжня ж критика не те, щоб м’яка. Вона так благородно вихована, що скаже не образивши. 



Дрогобич, 04.05.2011

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.05.2011 12:20  Тетяна Чорновіл => © 

Христевбивці за Христями полюють :)))))

 08.05.2011 12:17  Тетяна Чорновіл 

Вчора я побула Вашою христею, а сьогодні ще одному пощастило

 06.05.2011 17:28  Дарія Китайгородська 

Супер! Якби ж тільки критика насправді була так благородно вихована...

 05.05.2011 23:36  Наталка Янушевич => Тетяна Чорновіл 

Спасибі велике.

 05.05.2011 12:57  Тетяна Чорновіл 

Дуже актуальна публікація. І повчальна.