Пані Тетянко! Це добрі заздрісні жабки!))) Це значить, що вірш дуже гарний! ))))
04.06.2011 21:56 Тарас Іванів
:)))) Я не зовсім зрозуміла, про жабок - то позитивний чи негативний коментар? :)))
04.06.2011 21:44 Тарас Іванів
А жабки в грудях райкають, коли читаєш Ваші вірші! Чому не я це написав?)))
04.06.2011 16:54 Тетяна Чорновіл => Суворий
Значить то була прапрабаба, а значить бабуся мого діда. Адже мій дід був 1878 року. Але в тих написаних біографіях є неточності, з якими не згодні селяни.. Але то не так важливо тепер
04.06.2011 16:42 Суворий
Стеблі́в — селище міського типу в Україні в Корсунь-Шевченківському районіЧеркаської області. Центр селищної ради. Населення — 3791 чоловік (2007). Батьківщина українського письменника Івана Нечуя-Левицького.
Іван Левицький народився 25 листопада 1838 року в Стеблеві, в сім`ї сільського священика. Батько його був освіченою людиною прогресивних поглядів, мав велику домашню книгозбірню і на власні кошти влаштував школу для селян, в якій його син і навчився читати й писати. Змалку І. Левицький познайомився з історією України з книжок у батьківській бібліотеці. На сьомому році життя хлопця віддали в науку до дядька, який вчителював у духовному училищі при Богуславському монастирі. Там опанував латинську, грецьку та церковнослов`янську мови. Незважаючи на сувору дисципліну, покарання й схоластичні методи викладання, Левицький навчався успішно й після училища в чотирнадцятилітньому віці вступив до Київської духовної семінарії, де навчався з 1853 по 1859 рік. У семінарії захоплювався творами Т.Шевченка, О.Пушкіна та М.Гоголя.
Про талант - то спірне питання. :)))) Але ще й Нечуй-Левицький народився у нас в селі. Моя пра-баба була у нього нянькою ще молодою :)))) Хоч є чим похвалитися.
Дякую за порівняння! До речі, він мій земляк. Я народилася в Стеблеві. Кажуть, малим Тарас пішки приходив у Стеблів до дяка, вчитися малювати. Та той загилив якусь велику плату. Не сталося.
04.06.2011 16:01 Суворий
Шевченка вивчають не тому що він писав багато і гарно, а перш за все тому, що писав про те, що було і чим жили...
Як стане гірше, то точно не вивчатимуть :))) А як краще - то для чого вивчати про таке... Я згодна відмовитися від слави на користь кращого життя! :)))))))