Дiамант дорогий на дорозi лежав,-
Тим великим шляхом люд усякий минав,
I нiхто не пiзнав дiаманта того,
Йшло багато людей i топтали його...
В. Самiйленко
Дуже Ви сильно, образно! Відчуваю і сам: як не прагнеш стягти з шиї той ланцюг, вже за скільки років начебто і скинув, а обірвані ланки то з одного боку, то з іншого колять, нагадують про себе...
Згодна, що ми поринули у бездуховність! Але ж ще не всі! У мене повно знайомих, які не вкинуть пінопласт в криницю! І в Вас! І в Іваніва! А мову в критичний момент треба законами рятувати, як у Франції. Та хто розроблятиме ті закони? Ха-ха-ха!
01.11.2011 19:02 Каранда Галина => Тарас Іванів
та чому гамплик?! не таке вона пережила! цензуру треба на телебачення грамотну, щоб "спинА" не казали, і т. п. а то вже й сама починаю сумніватися, як правильно. раніше 2 опечатки на книжку - це вже багато. а зараз? тому й губиться народ, що канону немає. безграмотність скрізь. це від загальної культури залежить, як і пінопласт у криниці...
Я абсолютно проти хуторянського консервування мови! Нові слова сприймаю позитивно і з гумором! :))))) Я тут не про це! А про те, що ланцюг російської мови було легко одягти, а кинулись знімати - не так все просто! Приросло до шкіри!
01.11.2011 18:08 Каранда Галина
знову це болюче "мовне питання"! хотіла промовчати , та не втрималась знову. я теж проти мовного сміття! але ж мова розвивається весь час, звісно ,щось запозичуючи. інакше б досі церковно-слов"янською писали! як вам слово " загуглити", наприклад? літературне?). отож.
а як без нього?)))))))
надіюсь, що нікого не образила. я теж люблю українську.