15.04.2012 11:04
-
359
    
  4 | 4  
 © Піщук Катерина

Маразм самотності

(Речі з минулого)

«Час лікує» – так кажуть ті, хто не кохав. Розбиті серця часом не склеїш, їх може підлатати лише нове кохання, але не час. Час може лише допомогти забути, але коли з’являються речі з минулого – спогади відновлюються з новою ностальгією. 


Така сентиментальна річ зберігати листівки, листи, зів’ялі квіти, випадкові записи, обгортки від шоколаду і цукерок, в яких немає нічого крім спогадів, які приносять біль. 


Мабуть, найболючішим з них є фотографії – безневинний шматок паперу з зображенням і з здатністю довести до сліз, особливо, коли на звороті напис: «На довгу пам’ять…» 


Можна годинами дивитись на фото і пригадувати усі події пов’язані з його зображенням. Можна в гніві розірвати його на маленькі шматочки, а потім терпляче збирати і склеювати мозаїку. Можна кинути його у вогонь, а через секунду голими руками намагатись дістати. 


Ще болючішою річчю є щоденник, в якому докладно описані усі переживання, надії, розчарування. Перечитувати який можна до ранку: плакати, сміятись, роздивлятися малюнки і сумувати за втраченим часом. 


У кожного знайдеться хоча б одна річ, яка постійно навіює неприємні спогади, з якою ніяк не можна розлучитись і яку зберігаємо ніби цінний скарб. А чи варто? 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!