сальвію, цинію, агератум, цилозію, веселі хлоп"ята - я оце не знала. Хіба. може, назви, а не самі квіти. У нас біля дому росте кущів 40 рослин по вулиці. які я обожнюю, але назви не знаю. Я навіть більше люблю прості квіти - ряст, який спеціально з лісу принесла, калюжницю - "сонечка" газону, родича її, жовтця.... Чогоне люблю - то це тюльпанів. Вони мені здаються прообразами гордих людей....
Що ти не знаєш? Маргаритки???? Віола - це Анютині глазки! Цилозія - звичайна щириця, тільки вишневого кольору. Парада, буває форми півнячих гребінців, тоді красива! Веселі хлоп"ята - однорічні жоржини! Агератум лиш не має іншої назви. Такі синенькі квіточки, нічого особливого, але коли висадити групою, то створюють ефект блакитної плями. Гарно. Колись було багато квітників у Черкасах справді. Поступово витіснили газонами, невигідні стали місту квітники. Хоч платили нам копійки насправді!
Зараз я нічого не садила. Бо сижу в квартирі і не маю клаптика землі. А раніше трохи працювала квітникаркою! Айстри не садили. Вони погано переносять громадські клумби. Може раптово захворіти листя, тоді клумба виглядатиме неохайно. Садили маргаритки, віолу, чорнобривці, сальвію, цинію, агератум, цилозію, веселі хлоп"ята (це з однорічників) :))))))))))
2 людини крім автора зайшло, а 13 коментарів) весела тема.
27.05.2012 11:25 Оля Стасюк => Каранда Галина
багато є цікавих... і ще цікаво те, що багато є з внутрішньою римою - бетула пендула(береза:))) , уртіка діортіка (кропива) і т. д. На наступний раз ще підшукаю шедеврів.
Сказания гласят: накануне Иванова дня ведьмы отправляются на Лысую гору за травой тирлич. «Тирлич да жабья костка смиряют гнев властей». Траву эту называли еще стародубкой и бешеной травой
Ні, звичайна рослина, в Вінниці повно. Знайду наукову назву - скажу) Сподіваюся, краще. А взагалі рослини на латині вчити весело. От наприклад хміль - хумулюс люпулюс...