17.06.2012 08:43
-
259
    
  - | -  
 © Юрій Вороньківський

Зимою

Зима чудова, сонце світить,


І сніг іскриться навкруги,


Земля лежить, покрита снігом,


І небо синє угорі.




Морозний день, чудовий настрій,


Сміється сонце на снігу,


В парку зимовому прекрасно,


І сніг, і тиша навкруги.




Завмерло все, сама природа,


Чекає зиму і живе,


І вітер тишу ледь колише,


Сніжинки падають згори.




Біліє все, доріжки й поле,


Радіє снігу й дітворі,


Несеться знов назустріч вітер,


І не спиняється вгорі.




І все кружляє в хороводі,


Чарівних зимових прикрас,


Зима чудова, хай природа,


Оберігає усіх нас,




Сміється сонцем, вітром дише,


Радіє з нами, і завжди,


Приходить знову, нам назустріч,


Бо ми всі любимо її.


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 19.06.2012 23:11  © ... => Каранда Галина 

Зауваження слушне, вірші сируваті (не люблю правити), але щоб трохи прояснити появу моїх віршів на сайті, то просто розвиваю своє інтуітивне бачення світу через поезію, як один із доступних напрямків (є й інші), а щодо стилів, законів та правил, повірте, почув про них (крім школи) тільки на сайті. Головне, що не має байдужих і це все оригінально і цікаво людям, тим паче таким професіоналам своєї справи. Дякую всім, хто відгукнувся.

 17.06.2012 17:29  Каранда Галина => © 

цікавий у Вас стиль. тільки, як на мене, якщо вже обрали його, то витримуйте до кінці. Ось гляньте: перші три строфи останній рядок наче відокремлений, не римується з другим, зате всі четверті рядки римуються між собою. добре, згодна, - приймаю це, як читач. трохи незвично, але оригінально і цікаво. А вже в четвертій і п"ятій строфі йде звична всім рима...але ж читач вже звик, що її не має бути, тому тут спотикається і дивується...
Ви не ображайтеся, картинка то хороша, і ясно, що кожен поет любить свої вірші. Але на такі речі треба звертати увагу. Кожен жанр має свої закони. Якщо вірш - то це розмір, ритм і рима, якщо білий вірш - розмір і ритм, верлібр - сам ритм... Зараз багато хто ігнорує ці закони, і іноді це буває й виправдано, особливо якщо ідея і суть цікаві, але , принаймні, увесь вірш має бути виконаний в одній манері, хай і новаторській.