27 червня 1931 року у США винахідник Ігор Сікорський отримав
патент на винахід першого вертольота.
На території університету (колишнього КПІ) споруджено перший у світі
пам’ятник видатному конструкторові. На підніжжі заслужений скульптор України Микола Олійник викарбував слова
Ігоря Сікорського: «Знімаю капелюха перед альма-матер, яка підготувала мене до підкорення неба»
У кого нема вертольота, можна орендувати у президента! Може ж недорого взяв би за годину! Він і сам у себе орендує! Я також читала про це! Купив собі вертоліт як фізична особа (чи син його? А! Яка різниця! ) і орендує у себе, як президент, платячи собі ж з державної казни! Зараз "правителі" пішли дуже хитрі!
І особняк це окрема тема, а то держава зробила для нас, звичайних людей, щоб ми мали змогу літати до Кобзаря, а не пішки ходити, як колись в постолах за сотні миль ))
Уявляю, мабуть в золоті та діамантах, а всередині обклеєні полотнами італійських майстрів пензля )))
28.06.2012 13:29 Микола Щасливий
Продовжу тему. Щоб залетіти туди та повернутися, треба винайняти вертоліт, коштуватиме це приблизно від 5000 доларів. Тобто не всі мають таку можливість. Але всі мають можливість заїхати автомобілем до Кобзаря і, як не дивно, про це влада не подумала. Дорога туди жахлива, бо її там давно не ремонтували. І от дивно, чому не зробити дорогу замість майданчика??? Це ж більш правильно, бо автомобілі в Україні доступніший транспорт, ніж вертоліт.
Я випадково наткнулася на кошторис одного з особняків у Межигір"ї! Там тількиі вхідні двері коштували здається 380 000грн. Подумалось, що за такі двері можна одному з моїх дітей квартиру купити! Я вже про вертолітний майданчик мовчу! ((((
28.06.2012 13:19 Микола Щасливий
Вчора в програмі "Гроші" показували вертолітний майданчик біля могили Шевченка. Нещодавно побудували, коштує силу-силенну мільйонів. І за 2012 рік там лиш один вертоліт був, президент навідувався на річницю. Хоча площадка розрахована на десятки гвинтокрилів, притому водночас вони можуть прийматися. І ось питання, для чого такі будівництва? Як казали у програмі, за ці гроші можна було побудувати кілька шкіл, чи дороги полагодити, або зробити сотню операцій смертельно хворим дітям. Продовжуючи думку, можу додати що прилади для діагностики можна було купити в лікарні чи цілу лікарню збудувати, їх у нас лиш закривають... дивина, кредитів масса в країні, медицина на нулі, зате нові площадки для гвинтокрилів, які заростуть за 10 років бур"яном, будуються...
) побачила назву - думала, Новіков!) да... поважаю тих, хто вміє реалізовувати свої мрії... і.... до чого ж він швидкий, цей НТП! це ж і 100 років не пройшло... жах!)