Музи поезії
Калліопою звуть першу із сестер,
А також прекрасногласою ще кличуть.
Любо славить її кожен режисер,
Літератори в ній музу співів бачать.
І в руках у неї дощечки і стилос;
Основним у покровительстві є епос.
Покровителька ліричної краси,
А ще також відкриватильниця флейти –
Елегантна є Евтерпа. В ті часи,
Відображені в історії моменти,
Тільки в ній вбачали музу музиканти.
Евтерпістами є – лірики-таланти.
Рукописаний сувій ліричних творів
Припада Евтерпі аж до самих ніг.
А ще третя є сестра: муза любові
Ерато - муза кохання для усіх.
Розпорядниця інтимності бажань,
А в руках її кіфара, наче грань:
Тіло в пристрасті палає, мов вогонь.
О, прекрасна Ерато бере в полон.