28.01.2013 21:33
18+
895
    
  13 | 13  
 © Сашко Новік

Про шкоду тютюнопаління

Колумб не винний

Чому кашляє кінь?

Розвіять пора вже міфи,

стереотипів масиви стін,

настала пора розбити.

Він кашляє не тому,

що їжою подавився,

і також не зле йому,

від того, що застудився,

він кашля тому, що дим

лоскоче його легені,

й нікотину краплини ті,

не вбиваючи, йдуть по вені.

то від чого кашляє кінь

і тягнути не може воза,

бо з цибаретою він

смалить як два паровози,

і коли розрахунок твій

на хворобливе життя у муках,

пали на повні легені, як кінь

і кашляй смолою в "Прилуках"

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.01.2013 21:44  © ... 

капец, підняв блін тему. перечитав коменти і побачив перехід на лічності і товстий тролізм. із двох що сваряться винний той хто розумніший. читав і в кожному наступному комені промовчав би. чим більше проходить років від того як я кинув тим нетерпиміше ставлюсь до курців, та думку свою їм не нав"язую і дибілами обзиваю поза очі, в умі. але ж це не привід для таких дискусій ТУТ, ну в такому настрої

 29.01.2013 19:12  Тетяна Чорновіл => © 

Прикольний віршик! Якщо відкинути негативи шкоди від нікотину! Бажаю твоєму коню швидкого одужання! :)))

 29.01.2013 13:52  Мар Мишка => © 

Плюсую, шикарний кінь :))..і запит теж:)))

 29.01.2013 13:28  Недрукована => © 

Почитала текст - прикольно вийшло)))
От вмієш ти, Саш, ламати стереотипи)))
Запит - це взагалі шедевр!
Перечитала коменти...
Подивилась на себе в дзеркало - жодних проявів дибілізму.
Ну якось не клеїться і все тут.
Навішування ярликів – то справа, що не потребує великої винахідливості.
Хоча висловлювати свою думку відповідно до своїх поглядів і емоційного стану - не забороняється.
Отже мовчки підвішую собі ще один ярличок і йду читати інші гарнесенькі тексти ТУТ)

 29.01.2013 12:57  Володимир Пірнач 

Я сам курю вже досить багато років, і терпіти не можу коли вживають нікотин на зупинках.. Але я проти заборону куріння в барах.
Де це бачили, щоб прийти в бар, випити кілька ковтків міцного алкоголю з льодом і не викурити сигарету? Для чого тоді створювати бари? Давайте ще замість пива подавати молоко, і замість віскі/рому розливати морозиво - це буде справжній релакс!
До речі, про всякі штуки в банках, рекомендую зайти в музей судово-медичної експертизи, там банка зі смолами буде здаватися букетом квітів :)
Класний текст.
Плюсую.

 29.01.2013 12:04  Суворий 

Не питаючи дозволу втручусь в Вашу далеко безсенсну дискусію...
Деби?льность (лат. debilis — «слабый») — самая слабая степень умственной отсталости, обусловленная задержкой развития или органического поражения мозга плода, устаревший термин, не рекомендуемый к использованию.
Думаю пані Тетяна просто висловила своє особисте ставлення до курців підібравши неправильний термін, який вже давно вживається в побуті не в його першозначенні. У більшості курців з плодом все гаразд.
Але схильність до куріння це явна слабкість людини, себто debilis... Так що всі можуть вважати себе правими...

 29.01.2013 10:34  Тетяна Белімова => Каранда Галина 

Я теж так подумала, коли прочитала, що на мойї совісті ще й вага у кг чиясь неподолана.

 29.01.2013 10:33  Деркач Олександр 

Бачу дехто не вкурив тему...тепер явна шкода від Не тютюнопаління, а так би було гарно - сіли біля багаття і викурили люльку миру...

 29.01.2013 10:06  Тетяна Белімова => Каранда Галина 

Світова економічна криза, вбивство Кеннеді та інші змови проти людства - теж моя провина? Згідно із Вашою логікою? Знайдіть собі іншого цапа відбувайла, пані Карандо, для втілення особистих образ!

 28.01.2013 22:37  Ем Скитаній 

да-а-а, дволітрова банка - то щось!..піду з горя закурю...

 28.01.2013 22:35  Деркач Олександр => © 

Прикольно))) раніше була приказка "Хто не знає муки - поїзжайте у Прилуки", тепер паліть "Прилуки")))

 28.01.2013 21:42  Суворий 

 28.01.2013 21:33  Суворий 

{#} Шедеврально...

 28.01.2013 20:55  Тетяна Белімова => © 

У даному випадку вважаю твою агітаційну поезію цілком вмотивованою. Шкода всіх дебілів із сигаретою, хай вони й дебіли! А моя старша донька була нещодавно в Експериментальному музеї, де демонструється 2-літрова банка чорного смолянистого слизу, зібраного із легень курця!!! Це її так вразило!!!

 28.01.2013 17:58  Каранда Галина => © 

))))))))) "прилуки" будуть проти такої антиреклами)))))))))
Да, запити - весела штука, сама бавлюся часто)))))))
я останнім часом настільки негативно чомусь реагую на сигаретний дим, чисто фізично, що обурює, що закон прийняли, а виконувати його ніхто й не збирається. На зупинках, як палили, так і палять... і відійти зазвичай нікуди...повбивала б))