01.02.2013 21:20
лише 18+
183
    
  9 | 9  
 © Деркач Олександр

Надворі гвалт і колотнеча -

Зима як сука із конурки,

лютує в ревнощах за вечір,

за наші похапцем цілунки.


Вечеря потайки, у тиші,

Вино у чаші - одна на двох

І свічі моляться безгрішні,

В печалі, у пречутті тривог.


Завчасно ранок скрапне воском,

Розлуки нашої предтеча.

Зима завиє слідом тоскно

На мою постать в холоднечі.



м.Прилуки, 01.02.2013р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.02.2013 12:57  Чернуха Любов => © 

Захотілось обігріти!

 02.02.2013 13:43  Ірина Затинейко-Михалевич 

похапцем...потайки...завчасно...розлуки предтеча...холоднеча!!!!!ЖИТТЄВИЙ АЛГОРИТМ!!!! І СМУТОК ВАШИХ РИМ...щем...думок обривки...усе своєчасно...від тебе втеча...вважай, що холоднеча...
(ось так переварився ваш вірш)ДЯКУЮ ЗА ПОЕЗІЮ!!!!

 02.02.2013 02:41  Юрій Шеляженко => © 

Мінімум рефлексій, максимум дій. Але щирість та повнота миті візуалізації обеззброює.

 01.02.2013 23:30  Тетяна Чорновіл => © 

Дуже класно!!!!! Думала, гумор. А чомусь сумно стало...

 01.02.2013 21:52  Сашко Новік 

сподобалося

 01.02.2013 21:24  Тетяна Белімова => © 

Ще раз перечитала. Образи всі лягають один на одного. Вино у чаші читаю як причастя коханням. Природа передає настрій ЛГ - те що на споді, те що його гнітить, і я розумію, що це - швидка розлука. Мені здалося, що йдеться про невідворотність Долі, певний Фатум, який нависнув над двома, і їх, безумовно, пов"язує кохання. Передчуття невідворотного викликає оту похапливість і ніби прискореність дії у цьому невеличкому сюжеті.
Сумна й правдива картина.

 01.02.2013 21:17  Каранда Галина => © 

можна чесно? до віршу придратися не можу, але чомусь асоціації геть негативні... не знаю, про що хотіли написати Ви, а в мене склався образ похапливої зустрічі зрадливих коханців... і навіть безгрішні свічі не відбивають відчуття чогось брудного і отого сучно-конурного... Ви вже вибачте, то не я, то асоціації... я їх не контролюю.

 01.02.2013 21:08  Тетяна Белімова => © 

Мені сподобалося!
Сашу, чесно, от слово у першому катрені - я розумію, що це художній прийом. Воно там органічне, не випадає з контексту. Так буває у житті і в творчості, що необхідно вставити.

 01.02.2013 20:36  Тетяна Чорновіл => © 

:)))))))))))) У мене не відкриваються неопубліковані! Прочитавши передогляд, не можу вже дочекатися опублікування Вашої романтичної лірики! :))))