31.07.2013 00:00
для всіх
209
    
  3 | 3  
 © Оля Стасюк

Небесний двобій

Небесний двобій

з рубрики / циклу «Муза»

Небо було ніжно-бірюзове, чисте, тільки в центрі повільно пливла хмаринка, забарвлена у рожеве згасаючим сонцем. Вона нагадувала вітрило. Вітер неспішно гнав її на захід, розвіваючи краї.

Раптово навпроти почав підніматися літак. Він лишав за собою довгу білу смужку, не дуже широку, яка складалася з двох частин, теж забарвлену рожевим сонцем. Літак линув назустріч хмарі. Вітер несподівано стих; хмарка зупинилася і стала чекати.

Літак летів просто назустріч хмарі. Ближче… Ближче… От зараз вже перетне чарівне вітрило, наче стріла, прорве це красиве полотно. Хмарка знову зарухалася, почала підніматися дещо вище і запобігливо ховала краї, коли вони раптово виривалися із загальної маси.

Це був наче двобій природи і людини. Зіткнення було неминуче.

Ще трішки… Мить… І літак перетнув межу.

Але він зовсім не пошкодив хмару. Виявилося, що він летів набагато нижче. Картина в небі нагадувала 3D-фільм.  Спокійно вгорі пливла рожево-червона хмаринка, а внизу літак описував дугу, лишаючи по собі довгу білу смугу з двох частин.

У двобої людини і природи перша не пошкодила другу, бо… Природа виявилася вище.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 31.07.2013 17:19  Тетяна Чорновіл => © 

Гарно! І опис і висновок дуже сподобався! Цікаву картину ти спостерігала! Також люблю дивитися на небо! ))

 31.07.2013 08:30  Каранда Галина => © 

 прикольно))))))) а якби літак летів понад хмарою - який би висновок був???? а якби влетів у хмарку????

двічі "назустріч хмарі" надто близько...) (о, бач як я училку ввімкнула!:) а якби я ще й мовником була? то взагалі ховайся б))) та нє, класний нарис. 

 31.07.2013 00:20  Світлана Рачинська => © 

Підсумок повчальний) Такі уважні спостереження... Гарно із цікавинкою)