25.04.2014 17:19
лише 18+
341
    
  7 | 7  
 © Тетяна Белімова

Синя Борода

Синя Борода

майже казковий наратив

Ти не мій, ми з тобою не зв’язані нитками долі,
Та чи маю я право свідомо збрехати, що я не твоя?
Оленка Зелена "Наїтвоїша"

Вона любила квіти (о! як вона любила квіти – різні, насичені, яскраві і майже непомітні, але завжди живі)! Вона любила спокій і тишу його білого-білого помешкання. А ще… ще вона любила його.

Він любив прокидатися першим і дивитися у її беззахисне обличчя, на яке завжди спадало неслухняне пасмо її темного волосся (тоді він ніжно прибирав його і дмухав на її закриті повіки). «Так краще! Так значно краще! Ніщо не повинно псувати довершеність!» – думав він у такі хвилини. А ще… ще він любив, коли її щічкою пробігала невагома блискуча сльоза.

- У тебе синя борода! Я боюся тебе! – шепотіла вона у такі моменти.

- Ну що ти, дурненька! Це гра світла! Моя борода чорна!

- Зголи її! Будь ласка! – вона обіймала його і ніжно зазирала в очі.

- Але ж… але ж я не зможу тоді лоскотати тебе! І чого, скажи на милість, ти будеш тоді лякатися? – сіра крига його погляду відбивала світло білих стін (може, через те, що він завжди ставав навпроти вікна?)

Вона зривалася метеликом і кидалася у розчахнутий простір за вікном, але вітер глумливо рвав її паперові крила і кидав назад – йому під ноги.

- Пусти! – просилася вона в унісон із утвореним після її невдалого польоту протягом.

- Куди? – його очі перетворювалися на дві сірі щілинки.

«Ти неправильно формулюєш питання! Не «куди», а «від тебе»!» – вона обіймала його коліна, а вголос проказувала геть інше:

- Пусти, будь ласка! Для чого я тобі?

Він схиляв голову на бік і з цікавістю розглядав її (ніби бачив уперше).

Потім вони йшли на кухню (пили чай і дивилися новини), а тоді – до спальні. Так минав день. А вночі вона складала його поцілунки і скупі, поодинокі ніжні слова (їх всього було двоє чи троє) у свою невеличку валізку і тихенько скрадалася до дверей. Але ці двері не були у «списку її друзів» жодної соціальної мережі (із існуючих у віртуалі), і тому вони голосно рипіли і відкидали її назад – прямо йому під ноги.

- Тобі не набридло? – він навіть не намагався підняти свого сірого погляду від схрещених на грудях рук.

- Ти робиш мені боляче! – вона хитала головою і швидко злизувала сльозинки, доки він цього не побачив.

- Це для твого ж блага, дурненька! – дивувався він її нерозсудливості, - Якщо тобі іноді болітиме, ти не будеш посміхатися всім без розбору! Ти будеш завжди пам’ятати, що ти моя! Правда ж?

- Невже ти ніколи не змінишся? – її трусило від розпачу, але він завжди (завжди у такі хвилини!), проводив вказівним пальцем по її нижній губі і потім прикладав той самий палець до своїх вуст (ніби наказував цим сигналом мовчати). Потім він брав її ніжно за руку і відводив назад до ліжка.

- Спи, дурненька! – він дбайливо загортав її у ковдру, поправляв подушку, ніжно відкидав неслухняне пасмо її темного волосся і цілував майже цнотливим поцілунком.

- Для чого мені мінятися? Адже ти любиш мене саме таким! – це він шепотів їй на вушко, коли вже вмощувався поруч і його рука блукала її лоном. І тіло знову зраджувало її – воно піддавалося. Її тіло жило своїм окремим життям, бо належало Синій Бороді.

А зранку вона мерзла від сірого холоду і притлумлених почуттів, недомовлених фраз і прострочених слів. Вона надягала теплий вовняний светр і сірі джинси йому у колір і вмощувалася навпроти вікна – так минав ще один день (а може, рік?)

Його не було вдома, коли вона прибирала. Їй треба було дістатися ґудзика, що підступно відірвався від її блузки і закотився під їхнє ліжко, але натомість вона витягла рамку із фотокарткою синьоокої дівчини (ця незнайомка дивилася так виразно! ніби зазирала у душу! цю опінію підсилювали вуста, вперто стиснуті в одну тоненьку лінію), але найбільше шокував надпис у лівому нижньому куточку: «Моєму коханому Синьому!». Світлина випала їй з рук, скло жалісно дзенькнуло і розлетілося на тисячі дрібних скалок. Коли вона почала акуратно змітати їх віником, розцарапана і розкреслена фотокартка зсунулася і відкрила під собою ще одну – граційної білявки, випнутими, широкими губами якої блукав звабливий усміх: «Моїй коханій Бороді». Роздираючи руки до крові, вона підчепила це потаємне фото і не помилилися – на споді була наступна… кароока дівчинка із модною чолкою: «Синій Бороді на пам’ять від мене!»…

Після цього довелося довго змивати кров з рук і ще щось липке. Вона все ще була у ванній, коли почула його кроки.

- Хто вони, ці жінки на фотокартках?

Він мовчки схилив голову набік і дивився на неї так, ніби побачив вперше. Потім приніс йод із аптечки, змащував її руки і терпляче дмухав, коли їй пекло. Знову водив вказівним пальцем її нижньою губою, наказуючи мовчати.

- Навіщо ти рилися там? У моєму минулому? – сіра крига його погляду відбивала світло білих стін (крига знову відбивала світло!).

«Я не рилась! Ти не надто його й ховав… Навіщо ти тримав цю огидну рамку багаторазовго використання? Ще й під нашим ліжком?» – але вголос, звісно, зовсім інше - Ееее… я хочу побути одна… хочу все обміркувати, розумієш?

- Нема над чим міркувати!

- Чому вони пішли? Чим вони тобі не вгодили? Молоді, гарні, ефектні? – вона відвернулася і швидко ловила язиком сльозинки, щоб він не помітив.

Він узяв її за руку і відвів до ліжка, провів вказівним пальцем по нижній губі, а потім дмухнув на повіки – і її очі закрилися самі собою:

- Тобі необхідно поспати! Я буду поруч!

Коли вона прокинулася, то навіть без годинника відчула, що надворі глупа ніч (десь між третьою і четвертою ранку). Він дійсно був поруч, як і обіцяв (він завжди виконував свої обіцянки, хай і не відразу!) Щось золоте вилискувало біля його зсунутої подушки – ключ! У притлумленому місячному світлі цей ключ відливав щирим золотом, але коли опинився у неї в долоні, виявився старим і зужитим, із виразними слідами іржі. «Це від сейфу у його кабінеті!» – ця думка вибухнула у прискореному пульсі і розчахнула його на страх і нестерпне бажання дізнатися, що він там зберігає.

Двері відкрилися напрочуд легко і вона, присвітивши собі мобільником (бо ж світло не наважилася вмикати), зазирнула до середини цього металевого, майже у людський зріст, сейфу (цілого сейфища чи шафи!) і побачила там три фігури, вирізані із картону (чи може, чогось більш цупкого), у кожної з яких обличчя було розграфлено колами, ніби для гри у дарц. Звісно ж, легко упізнала усіх трьох із тієї «рамки багаторазового використання».

- Що? Набридло? – заворушила своїми майже негритянськими вустами білявка посередині, – Рано чи пізно набридає, правда ж? Ці грубощі, ігнор, постійна неувага… Перетворюєш на тінь жінки… А він вміло обводить її олівцем і вирізає! Він такий!

- А я, до речі, була першою у Синьої Бороди! Але він відразу був таким… е-е-е… садистом! (Ну ви ж розумієте, про що я!) Він отримував задоволення від моїх сліз! – озвалася кароока, із модної чолки якої стирчав дротик.

- Він ніколи не кохав нікого з нас! І тебе не кохає! – синьоока злісно зашипіла, не зважаючи на дротик, який упився просто у її тоненькі губи, – Ти скоро займеш місце поруч із нами! Не думай, що ти особлива! Ти нічим не краща за нас!

- А-а-а-а-а! – вона повільно сповзла на підлогу, підняла очі і зустрілася із його холодним сірим поглядом, – Коли я піду від тебе, ти й з мене зробиш манекен для дарцу?

- Ти ніколи не підеш від мене! – він підняв її з підлоги, його голос звучав вкрадливо і заспокоююче (як завжди у таких випадках) – Бо я… я вигадав тебе! Адже тебе не існує насправді!

Вона поглянула на свої тоненькі руки, надто бліді у місячному сяйві, ніби й справді неживі, і щипнула за одну з них, відчувши гострий, біль, який витверезлював.

- Я створив тебе зі свого ребра! – терпляче пояснив він – Вдихнув життя у це прекрасне тіло, яке перед тим викроїв на свій смак! Розумієш? Тебе не існує насправді! Ти мій біо-код!

- Але ж у тебе всі ребра на місці! Кому ж це знати, як не мені?.. – він не дав її завершити фразу, провівши вказівним пальцем по її нижній губі. За мить вона вже була у спальні – лежала з ним поруч у ліжку.

- А-а-а-а-а! – вона випірнула зі сну, ніби із реального кошмару, і сіла на ліжку. Поруч спав він і його борода вилискувала у місячному світлі виразним синім відсвітом.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.05.2014 19:14  Ігор Рубцов => © 

Був у мене такий товариш. А може і не такий, а ще гірший. Рівень ревнощів зашкалював. І ніколи він не знав дефіциту жіночої уваги. Багата підбірка колишніх. Чим подібні герої беруть у полон серця своїх жертв?

 02.05.2014 00:34  КАТИНСЬКИЙ ОРЕСТ => © 

АНОНС === чисто жіноча логіка --- написання потаємного і свого бажаного...

 28.04.2014 17:24  Маріанна => © 

Зачепило

 27.04.2014 21:38  Мальва СВІТАНКОВА => © 

Сподобалось!!!

 27.04.2014 21:19  Панін Олександр Мико... => © 

Шановна пані Тетяно! Я розумію, що героїні різні, але Щось проходить наскрізь, визнаю своє свавілля і перепрошую, але неможна ж так гарно писати і пробуджувати додаткові асоціації.
Дуже сподобалось те місце, де героїня розповідає як вона збирає цілунки та ніжні слова, накопичує докази кохання.
Відносно нездатності Синьої Бороди кохати. Мені здається що він кохає, але у дуже своєрідний спосіб.
З повагою.

 27.04.2014 01:00  Панін Олександр Мико... => © 

Досконало, вражаюче. Ваша героїня (це лише моє припу -
щення) від занурення у магію танго переходить на " сьомий поверх підсвідомості" -пробачте за приблизну цитату - де панує блюз.
Фантасмагоріі посилюються, Синя Борода - ще один рівень, де відчай змінюється блаженством, а потім на обрії знову
з`являються темні хмаринки. І так - без кінця!
Хай героіня хоч трішечки заспокоіться - не все так трагічно. Підсвідомість,часом, не знає жалю.

 26.04.2014 02:23  Ганна Коназюк => © 

Цікаво!!! Навіть уявити не могла чим закінчиться історія!))) А це виявився такий казковий сон-фентезі!.. Красиво і чаруюче... Таню, супер!!!

 25.04.2014 16:28  Олена Вишневська => © 

Танюшко, дякую тобі, сонечко за таку шану

{#}

А щодо новели - тут і казати не маю чого, хіба що "МОЄ", та й по тому))))))))))))

 25.04.2014 16:10  Світлана Рачинська => © 

Дуже і дуже цікаво... Просто казка для дорослих! І Оленчина цитата з "Найтвоїша" так гармонує! Просто супер. В деяких місцях було моторошно, а подекуди пристрасно і знайомо))