06.05.2015 17:45
для всіх
289
    
  1 | 1  
 © Микола Васильович Снаговський

ПЕТРИК-КОМИЗА

Петрик читати не любив. Через це й успіхи у школі повсякчас гіршали. Спочатку він сумував і соромився цього. Та згодом призвичаївся.

Але він дуже зрадів, коли у нього з’явилися аудіокниги зі записами художніх творів і навіть шкільних уроків з різних предметів. Повернувшись зі школи, Петрик з нетерпінням ввімкнув комп’ютер і поставив аудіодиск, щоб на пробу прослухати хоч якийсь запис.

Аж ось несподівано на голову його – шмяк! – упала якась книга з полички, що була трохи вище.

Петрик почухав забите місце і зиркнув на несподіванку, яка, відскочивши від голови, пристолилася між клавіатурою і монітором комп’ютера.

– А чому мене читати не хочеш?

– Тому що ти – минулий час! – зневажливо відказав Петрик. – Через вас, книги, я у школі – посередник у навчанні. І хто вигадав вас читати?! Навіть підручник з математики треба читати. Що це таке?!.

– Овва! – вигукнула книга. – Ну то впри свій погляд у монітор і очей не зводь з нього. «Гарна» несподіванка для тебе буде!

Петрику те й самому хотілося. А тут – ще й така порада – «вперти погляд у монітор». Ну то хлопчик з задоволенням і почав був шукати якийсь звуковий текст. Звучання його не забарилося. Петрик від задоволення аж заплющив очі: не треба читати, лише слухай! Яке полегшення!

Раптом звук пропав.

Монітор – блим! – і перестав світитися.

Хлопчик – тиць-тиць! – по клавіатурі, глянув на процесор і зрозумів: зник електрострум. А він так хотів послухати аудіокнигу!

Паперова ж книга тільки задоволено всміхалася собі під ніс, тому що їй вдалося непомітно вимкнути електрорубильник у квартирі, повернутися на свою поличку та спостерігати за поведінкою комизливого учня. Той поклацав різними вимикачами у кімнатах, але нічого не засвітилося, навіть мотор холодильника не гудів. Значить, немає електроструму. А уроки вчити треба! Тож після деякого нервового часу Петрику нічого не залишалося робити як знімати з полички паперові книги – підручники, посібники, художні – та й читати-вчитуватись, щось з них занотовувати, якісь формули заучувати.

Добре, що у вікно ще світило сонце.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.05.2015 18:09  Тетяна Чорновіл => © 

Актуальна казочка! ))
Тільки не віриться мені, що Комиза став робити уроки після вимкнення струму! :))))))))))
А м"яч нащо?