18.11.2015 09:39
для всіх
286
    
  9 | 9  
 © Ольга Шнуренко

Знову на городі будяки

з рубрики / циклу «Філософські мотиви»

І знову квітнуть на городі будяки, 

Ну звідкіля береться це паскудне зілля!?

Я ж так старанно просапала всі рядки, 

Пеклась на сонці в будні дні і в час дозвілля…


У будь-якому місці проросте будяк, 

І не страшні йому морози й завірюхи, 

Засохли всі рослини - радіє вовкулак, 

Кусає колючками руки відчайдухів…


Що діяти? І як здолати будяки, 

Щоб не засіяли насінням все довкола?

Труїти влітку, чи прочистити рядки -

Невже не здихаюсь цих будяків ніколи?


Допоки це сміття в городі буде пан, 

Як вижити рослинам з будяком-сусідом?

З корінням вирвати, жбурнути за паркан

І всіх його не менш колючих друзів слідом...



м. Київ, 18.05.2015

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.12.2015 23:18  Марієчка Коваль => © 

О, заберу в улюблені! Щоб будякам весною прочитати)))) Вони теж люблять вірші)

 18.11.2015 23:52  .. => © 

хіхі, це напевне будяки людям житки не дають до сих пір)
може не "жбурнути", а гарненько в одну купу. було б милосердно:) та жартую. Смішно і правдиво про помідори!

 18.11.2015 22:23  Панін Олександр Мико... => © 

Один дядько казав: наступного року посаджу будяки, хай їх помідори задушать!

 18.11.2015 21:15  .. => © 

сьогодні будяки в тренді, судячи по кількості коментів і переглядів. останні рядочки такі безжалісні))). хоча ні. не зовсім, за парканом може бути ділянка сусіда, то вони там собі спокійно проростуть! бідняжки.

 18.11.2015 11:50  Олена Вишневська => © 

ця напасть проростає, де схоче, і догляду не потребує і не дуже-то боїться наших сапок.. а чи можна протруїти не завдавши шкоди бурячкам? тому тільки з корінням)
ох, і взялися Ви, Олю, за "колючку"

 18.11.2015 10:49  оксамит => © 

Ой дівчата, а якщо подивитися на будяк з боку флористики, то не такий він уже і не потрібний, для екібан незамінний "експонат" по перше висихає і залишається в кольорі, можна покрити лаком і вигляд матиме як доісторична рослина, можна розфарбувати акриловими фарбами, скрасити так сказать колюче нутро, можна натерти пінопласту трішки клею і ось будячок в інеї))))) а на городі то вже як заведеться, мороки з ним, а головне як тільки проростає, такий ніжний і зелений, а як в колючки вбереться, наче спрут робиться...

 18.11.2015 10:14  Каранда Галина => © 

{#}

 18.11.2015 09:54  Тетяна Белімова => © 

Уся прикрість будяка, як такого, у тому, що він має згори привабливу квіточку. Якщо йому треба - він повертає квіточку до начальства, аби підстилитися м`якенько під начальницьку дупу... Але до всіх інших будяк виставляє колючки. Така це натура. Нічого не поробиш. 

Треба дбати про свій особистий город, аби будяки не заводилися. Ця рослина й справді окраса смітників, а не культивованої клумби.