в «меню души» на пульте – «радость, счастье и печально»?
Так часто то, что кажется событием фатальным,
со временем становится обычным и банальным…
Где взять нам ножницы и уникальные лекала,
Чтобы душа эмоции кромсала, и меняла
костюмы, декорации, сюжет, актеров, роли,
И чтобы не было обидно нам до слез и боли?
P.S. Емо́ції (від фр. emotion — «хвилювання», «збудження») — складний стан організму, що припускає тілесні зміни поширеного характеру — в диханні, пульсі, залозо-виділеннях тощо — і на ментальному рівні, стан збудження чи хвилювання, що позначається сильними почуттями, і зазвичай імпульсом щодо певної форми поведінки. Якщо емоція інтенсивна — тоді настає порушення інтелектуальних функцій, можливе роздвоєння особистості, і тенденція щодо дії неврівноваженого чи протопатичного характеру.
Це я колись раніше написала відгук на вірш одного поета тут на сайті, але там дівчина стояла на мосту і хотіла покінчити самогубством... Вчора просто відредагувала той поетичний експромт, щоб підходило до теми, яку описала Ліна Костенко
Ось цей монолог Чураїхи повністю: «Чужа душа — то, кажуть, темний ліс. А я скажу: не кожна, ой не кожна! Чужа душа — то тихе море сліз. Плювати в неї — гріх тяжкий, не можна. І чим же, чим ви будете карати моє смутне, зацьковане дитя? Чи ж вигадає суд і магістрати страшнішу кару, ніж таке життя?! Ви грамотні. Ви знаєте латину. За крок до смерті, перед вічним сном, одного прошу: у мою дитину не кидайте словами, як багном!"
Олю, Ви знаєте, я дуже люблю уривок із роману Ліни Костенко "Маруся Чурай", коли стара Чураїха виступає на суді. Людці судять її дитину, плещуть про неї всяке, вилущують слова з її пісень і окремі дії з учинків і пащекують. І що каже їм мати? «Чужа душа — то, кажуть, темний ліс. А я скажу: не кожна, ой не кожна! Чужа душа — то тихе море сліз. Плювати в неї — гріх тяжкий, не можна» Але ж чи їм слухати чужу матір, якщо у них завжди заготовлені слова-багно? Байдуже хто перед ними, аби лише ляпнути... Може, то вони роблять в емоціях? Хтозна? Ваш вірш відкриває Вас, Вашу душу, Олю. Ви - щира людина. Хай завжди у Вас все буде добре!