18.02.2017 02:02
для всіх
283
    
  12 | 12  
 © Борис Костинський

Революційне

Революційне

з рубрики / циклу «За Україну!»

Дивлюсь туди, дивлюсь сюди - нудота:

Огидні пики, пуздрії, сволота!

Рахують гроші, щось жеруть, регочуть,

повій п`янючих поміж ніг лоскочуть...

Мовчи та диш, та будь, як всі, кріпаче,

поки оці у бутікАх гребуть "Версаче"!

Тобі дають на цигарки й горілку -

працюй же, йолопе, працюй, як бджілка!

Тебе забриють у АТО, у шанці,

і куля бронік твій проб`є уранці.

А у палаці в цей момент до кави,

позвуть, у князі, що вповзла, шалаву.

А ти в калюжі із крові сконаєш тихо...

Гей, чи ж для того був Майдан, чи ж задля лиха?!

Вставай! Іди! Твій автомат направ на гада!

В твоїх руках, як схочеш сам, будЕ розрада!

Дивись, он Яроша стоять герої,

вони не бидло-холуї, не гої!

Є свинопаси й козаки - все чітко.

Робити вибір час прийшов! І швидко!



02.10.16р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.02.2017 15:17  Надія Крайнюк => © 

Вірш написаний дуже добре. Згодна -прийшов час робити вибір. Тільки вважаю, що заклик до збройного вирішення проблем недоречний. Це моя думка. Хай щастить! 

 19.02.2017 10:11  Тетяна Белімова => © 

Все Ви правильно написали, пане Бориса, а що такою була реакція на Ваш твір - це звична річ в Україні. На жаль. І під час Майдану, і після нього опір антимайданівців, не проплачених, свідомих, був шаленим. І це не пов`язано з тим, що хтось із антимайданівців боявся за власні статки. Під час Революції гідності бачила такі хамери в автомайдані, які коштували цілий маєток. І зрозуміло, що найкращі пожертвували найдорожчим - власним життям. На мій погляд, тут радше йдеться про нашу одвічну "хату_з_краю", коли навіть цибулина юшка і така-сяка комірчина цілком влаштовують, аби лише ніхто не рухав. Відсутність мрій, потягу до кращого - ось діагноз антимайдану. Не знаю, можливо за понад 300-річне колоніальне рабство в багатьох атрофувалося почуття національної і людської гідності. Зрозуміло лише те, що феномен свідомого, не проплаченого антимайдану напряму пов`язаний із нігілістично-цинічним світоглядом, і як такий потребує всебічного вивчення. Важливо зрозуміти, на якому етапі людина перестає сприймати свою людську і національну гідність як певну цінність. Можливо, це не закладають батьки і педагоги? Можливо, якісь життєві події підштовхують у бік цинічному заперечення ідеалів?

Європейські революції, так звана "Весна націй", стали пунктом відліку для існуваннях майже всіх європейських народів. Заперечувати, що Україна не мала фактичної незалежності і здобула її фактично з Революцією гідності - це ніби засунути голову в пісок, подібно до того, як це роблять страуси.

Революції породжують не лише патріотизм, а й багату художню творчість. І Ваш твір займе належне йому місце. Переконана!

Щасти, пане Борисе! De Libertate! 

 18.02.2017 16:09  © ... 

{#}

Радо вітаю пана Юрія на цьому сайті!

 18.02.2017 15:34  Юрій СЛАЩОВ => © 

Любу справу, Борисе, треба доводити до кiнця. Як на мене, "Революцiя гiдностi" доведена до логiчного кiнця не була - вона на паузі...Влада зробила все, щоб зупинити протистояння олигархату, ніхто не відповів за вбивства на майдані - і ніхто не відповість за зраду в Криму та злочин на Сході України. Але, як завжди, у кожного злодія "авторітета" або їхнього "першого лиця" - є друзі-зрадники, і вони перші почнуть тікати як криси з човна. Й ще трохі, і....... Згадай, як було з Януковичем?!

 18.02.2017 10:11  Каранда Галина => © 

біда в тім, що всі революції на крові ведуть до ще більшої крові. царя скинули, бо не сила було терпіти, а це, зрештою, привело і до 33-го, і до 37-го, і до 41-го.

має бути який інший шлях. Я не знаю, який. Але я знаю, що якщо дати всім незадоволеним автомати, то краще точно не стане.