До поета йду у гості…
Переспів вірша: А. Ахматова «Я пришла к поэту в гости…
Я пришла к поэту в гости.
Ровно полдень. Воскресенье.
Тихо в комнате просторной,
А за окнами мороз…
А. Ахматова.
До поета я у гості
Йду у полудень, в неділю,
Тихо, затишно в кімнаті,
А за вікнами – мороз.
Світить Сонце малинове
Над кошлатим сизим димом,
А хазяїн – щиро, просто,
В очі дивиться мені...
Як бентежать очі дивні,
Раз побачиш, не забудеш,
І для мене буде краще
Не вдивлятись в очі ці.
Задушевну ту розмову
Назавжди запам’ятаю…
Димний полудень… Неділю…
І будинок цей великий
У морських воріт Неви.