18.07.2017 21:29
для всіх
301
    
  6 | 6  
 © Невідомий

Тільки ти мене не покидай

Тільки ти мене не покидай

- Ну ось, Барбосе, нікому ми з тобою не потрібні. Пішла від нас наша хазяйка... З кінцями пішла.

Тер`єр сидів на колінах у чоловіка, мружачи на нього очі й раз за разом відвертаючи морду від його спиртного подиху, який було чути навіть за декілька метрів. Але з колін не злізав.

Поруч з чоловіком, в скляній коробці автобусної зупинки, присіло дві жінки вже давно немолодого віку. Певний час вони говорили про щось своє, одним вухом підслуховуючи розмову чоловіка з псом, а потім почали його соромити.

- Подивись-но на цього нікчему! – Одна з них насмішливо ткнула пальцем.

- Точно тобі говорю - алкоголік. Пропив все до останньої краплини от від нього жінка й пішла.

- Не світ не зоря, а він вже п`яний сидить! І не соромно тобі? Правильно зробила, що пішла. Таку мерзоту терпіти ніхто не повинен.

Чоловік не відповідав і тільки мовчки дивився на дорогу, по якій густими пасмами плив вранішній туман.

Тільки-но одна з жінок відкрила уста, щоб вилити на чоловіка чергову порцію бруду, пес пригнув з колін і почав гавкотіти на них що є сил. Жінки, підскочивши від несподіванки, побігли геть із зупинки, ще довго й голосно проклинаючи хазяїна та його вірного пса.

Пробігши за ними з десяток метрів пес повернувся й знову вмостився на колінах чоловіка, все так же зневажливо мружачи на нього очі.

- Тільки ти мене не покидай, Барбосе. Бо не витримаю.

Пес, тихо заскавчавши, припав ближче до хазяїна, а той закутав його в свій старий чорний піджак.

Дружина від нього дійсно пішла. Місяць тому він похоронив її, після двох років боротьби з тяжкою хворобою.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.07.2017 13:27  Ольга Моцебекер => © 

Життєво. Сподобалася мініатюра. Не знаючи життєвого шляху людини, не засуджуй, не буває однозначності, і не все так, як здається з першого погляду.

 19.07.2017 16:34  Каранда Галина => © 

сильне оповідання.
занадто багато охочих судити...

 18.07.2017 21:48  Ковальчук Богдан Олександров... => © 

Ви, Володимире, граєте аж на двох так званих "заборонених" прийомах. Самі знаєте, про що я) Щемна така замальовочка, та я б радив усе ж "лаяти" замінити на "гавкати", "гавкотіти" чи щось таке, бо тут слово вжите у невластивому значенні.