20.09.2017 15:59
для всіх
324
    
  10 | 10  
 © Ганна Коназюк

Мріяння

Мріяння

Десь високо в небі, по бруківці, проїхала підвода, навантажена безліччю льодяників, розфасованих в кришталеві скриньки. Гучно гримнуло, підвода підстрибнула, бо під колесо потрапив чималий камінь, і мільйони льодяників висипались із побитих склянок – задзеленчало в шибки, дощ під сіру фіранку заховав вигляд на висотки, село і Київське море. Град бив нещадно. Через деякий час все дійство стихло. Крізь кватирку війнуло осінньою свіжістю і прохолодою…

Раптом знову в небі намалювались золотим чорнилом невідомі знаки, схожі на стріли, риски і знаки оклику! Грім розігнав думки, що літали в просторі та почали роїтися, бо гримнуло знадвору і в квартирі одночасно. Більше сотні грецьких горіхів розсипалися на великі плити підлоги, породжуючи звуки барабанного дробу. Серед іграшок, помальованих аркушів паперу, олівців, шматочків яблук, переверненої каструлі і горіхів стояла мала господиня, яка нещодавно навчилась ходити і тепер вправно господарює не складаючи рук… Вона слухала гуркіт грому, шум дощу, лупотіння граду і звичайно ж горіхів та щось думала своєю кучерявою голівкою. Їй мабуть мріялось…



Київ, 20.09.2017

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.09.2017 21:59  Олена Коленченко => © 

Як справно у тебе виходить писати мініатюри) Завжди їх читаю з насолодою! Великий привіт мрійниці))

 24.09.2017 18:14  Тетяна Чорновіл => © 

Класно!

 21.09.2017 09:19  Надія Крайнюк => © 

Майстерно описана громовиця. То дійсно дуже страшно. А маленьке дівчатко не перелякалося? Мужньою виявилася. Дякую! Хай все у Вас буде добре! 

 21.09.2017 08:27  Тетяна Белімова => © 

Це було дуже страшно, якщо чесно... Громовиці у вересні чула в неділю у Львові. А в нас, здається, ще ніколи такого не було... Наш котисько забився під стіл у вітальні, втиснувся в підлогу, притиснув вушка(((( Я таким його ще не бачила, та й він не з боязких.
Думаю, маленька мрійниця колись стане такою, як її мама. Буде мріяти на папері)))) Тоді ми обов`язково довідаємося, що було в білявій голівоньці. Найкращий час для неї - у мрії біля матусі))))))

 21.09.2017 06:41  Каранда Галина => © 

) то ціле стихійне лихо)