06.05.2011 17:54
-
1037
    
  3 | 4  
 © Марі Кассатт

Дорога виникає під ногами того, хто йде...

На самом же деле никакого времени не существует,
нет никакого «завтра», есть только вечное «сейчас».
Б. Акунин

Завтра... Ще з дитинства моє Завтра жовто-блакитним світанням щоранку захоплює мою підсвідомість, кажучи : «Вставай, я прийшло!!!» 

І щоранку я схоплююсь з ліжка, швидко відкриваю очі, щоб побачити його. Так хочеться розповісти що чекаю від нього, і яким хочу, щоб воно було – моє Завтра. Але його немає...  

Я шукаю його сліди у своїй підсвідомості, але і там давно їх вже немає... Якось, стомлена від пошуку, підходжу до мами і стурбовано запитую: «Чи не бачили, мамо, мого Завтра? Воно щойно розбудило мене, а потім зникло! А я так хочу його побачити!» Мама здивовано дивиться на мене, а потім усміхнено говорить: «Люба моя донечко, тебе розбудило не Завтра, а Сьогодні. Кожного ранку Сьогодні будить всіх людей на світі, от і тебе розбудило!» 

Похнюплено дивлюсь на маму, намагаючись усвідомити сказане. «Невже я ніколи не побачу свого Завтра?», - говорю сама собі, а мама, продовжуючи усміхатися, обіймає мене: «Твоє Завтра, розбудивши тебе, просто стало твоїм Сьогодні. І цим подарувало тобі можливість зробити своє Завтра кращим вже Сьогодні. Твоє Завтра тут, воно вже з тобою!!! Ти маєш унікальну можливість вже Сьогодні творити своє Завтра!» 

Цілий світ перевернувся для мене, коли я зрозуміла мамині слова!  

Моє Завтра завжди зі мною!!! Я творю своє Завтра кожної секунди, живучи Сьогодні!!!  

Сьогодні – ось незаперечний фундамент мого Завтра. І все що я роблю – навчаюсь, пишу статті і публікації, відпочиваю з друзями чи просто живу – все це ще Сьогодні прокладає шлях у моє Завтра.  

«Про «завтра» думаємо, а «сьогодні» – робимо», – гласить народна мудрість. Бо й справді - ніхто з нас не знає, яким буде наше Завтра. Кожен з нас уявляє своє «завтра» по-різному... Воно непередбачуване... І в той же час передбачене... Передбачене тому, що кожна людина хазяїн свого сьогодення. Уявімо собі, що наше життя – це велика автострада, яку необхідно проїхати на автомобілі в цілковитій темряві. Ви не знаєте, що чекати наступної секунди, адже навкруги темно. Темрява - це страх невідання того, що нас очікує в майбутньому, це наше Завтра. І все, що нам потрібно зробити - це ввімкнути фари і просто їхати. Нехай фари освічують найближчі сорок-п`ятдесят метрів, як наше Сьогодні, яке аж ніяк не може бути далекоглядним. Але ось що відбувається - світло фар сьогодення щосекунди прорізає новий відрізок темряви – нам відкривається нова місцевість, нові ландшафти! Через призму всього цього нам відкривається наше Завтра! Автомобілю потрібно лише їхати, а людині – робити все, що від неї залежить – і Завтра відкриється, подарує вам нові враження. Потрібно лише з вірою робити крок за кроком до досягнення своєї мети, і кожен, нарешті, зможе побачити своє Завтра, відчути його присутність... 

«Лише змінюючи свій стан сьогодні, Ви самі створюєте свій Всесвіт», – говорив Уїнстон Черчілль. Лише тоді, коли кожен з нас відчує магічну присутність Завтра у своєму сьогоденні; коли кожен повірить, що він коваль, який кує свій маленький Всесвіт вже сьогодні, – лише тоді ми будемо здатні зробити своє Завтра щасливим для всього світу. Світ цього так чекає! 

Це наш світ! Ми тут! Ми маємо значення! Наше Завтра має значення! 

Я вважаю, що сьогодні настав час для нас, щоб сяяти, і щоб світлом своїх дій запалити вогонь Завтра! Час, коли наші мрії великі, і можливості в межах досяжності. Час, коли ми свідомо починаємо Сьогодні творити наше Завтра! Зараз час для нас стати людьми, якими ми завжди мріяли стати!  

«У справах людини є течія, яка, якщо її використовувати, приводить до добробуту. Поза нею, весь курс людського життя пов`язаний з мілинами і лихами». (Вільям Шекспір) 

Ця течія – це і є шлях до нашого світлого Завтра! Кожен з нас повинен знайти цю течію для себе у шаленому морі світового життя. Повинен пливти за нею і відчувати, що його Завтра завжди поруч. Лише тоді ми зможемо з`єднатися в один великий Гольфстрім, курс якого віками неможливо змінити! 

Я свято вірю, що довгоочікуваний обрій Завтра вже Сьогодні засяє! Засяє, насамперед, в серцях кожного з нас, засяє для знедоленої матінки-України, засяє для всіх людей, яким так необхідна надія на світло майбутнього!  

Творімо своє Завтра Сьогодні, і пам`ятаймо, що воно здатне зробити світ таким, яким робимо його ми!!! 



05.11.2010

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!