Уривок з поеми «Демон»
як М.Ю. Лермонтов
Без руля и без ветрил,
Тихо плавают в тумане
Хоры стройные светил;
М.Ю. Лермонтов
"Унебесних океанах,
без руля і без вітрил,
тихо плаває в туманах
недосяжний хор світил;
неозорими полями,
не лишаючи слідів,
лине вітер за хмарками
білогривих табунів.
Час розлук, чи час побачень –
їм ні в радість, ні в печаль;
їх майбутнє – без призначень,
їх минулого – не жаль.
В час нещастя та знемоги
в серці хмари схорони;
будь байдужа до земного,
безтурботна, як вони."
02.01.2019р.