Магістральний сонет. Корона сонетів «Вінець для музи»
Магістральний вінокМагістрал
Хто муза для митця? – гірка свобода,
Супутниця у пекло і в едем.
Живе у пензлях, у словах і нотах
Окрилена жага палких ідей.
Підкорює душа круті висоти,
Самітницею ставши для людей,
Повік мені за міражі боротись,
Закутій болем, ніби Прометей.
Чому ж така жорстока ти, богине? –
Натхнення-мука до небес горить!
У тернові заховані перлини.
Одвічністю стає прекрасна мить,
Коли творіння, чисте і глибинне,
В обійми до небес вогнем летить.